Duits straatbeeld met vrouw in de voorgrond

Taalcursus Duits op weg naar A2

Volg deze cursus Duits op weg naar A2 als je al eenvoudige woorden, zinnen en korte teksten in het Duits kunt begrijpen.

Na de taalcursus Duits op weg naar A2 kun je:

• eenvoudige, korte gesprekken voeren over persoonlijke onderwerpen;
    • in grote lijnen alledaagse gesprekken over vertrouwde onderwerpen volgen;
    • korte, eenvoudige teksten (brochures, advertenties) in grote lijnen begrijpen;
    • korte, eenvoudige berichten of e-mails schrijven.

De nadruk ligt op mondelinge communicatie. Uiteraard komen ook lees-, luister- en schrijfvaardigheid aan bod. Ook leer je meer over de Duitse cultuur. Je ontvangt een certificaat van Radboud in'to Languages bij 80% aanwezigheid.

Deze cursus helpt je op weg naar taalniveau A2. Na deze cursus kun je deelnemen aan de cursus Duits A2.

Waarom een groepscursus bij In'to?

• Kleine groepen (max. 18 deelnemers)
    • Veel interactie en persoonlijke feedback
    • Hoog tempo met snel resultaat
    • Uitgebreide digitale leeromgeving
    • Onze docenten worden beoordeeld met een 8,8!

30 september 2024, 19:45
    Deze cursus eindigt op 25 november 2024. Elke bijeenkomst duurt 1,5 uur.
    € 319
    Korting(en)
    50% (studenten RU), 10% (medewerkers en alumni RU & Radboudumc; studenten en medewerkers WUR)
    Vrijgesteld van btw
    Onderwijsvorm
    Duits
    Aantal bijeenkomsten
    Intakegesprek
    Maximaal aantal deelnemers

Factsheet

Type onderwijs
    Beginner
    Eindresultaat
    Certificaat

Contactinformatie

Heb je een vraag? Of wil je overleggen welke cursus het beste past bij je behoefte en startniveau? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

info [at] into.ru.nl (info[at]into[dot]ru[dot]nl)

Deze cursus vindt plaats van 30 september t/m 25 november 2024. In de week van 21 oktober is er geen les i.v.m. de herfstvakantie.

Lesdag & -tijd: maandag van 19.45 - 21.15 uur
    Locatie: Online via de Virtual Classroom, altijd met begeleiding van een docent.

Opzet en inhoud

Tijdens de les wordt zoveel mogelijk Duits gesproken, met Nederlands en Engels als ondersteunende taal. Reken op 3-4 uur zelfstudie per week.

Wat komt er in de les aan bod?

Vaardigheden

Je leert vertellen en vragen naar:

• eenvoudige informatie over jezelf en anderen.
    • activiteiten in de vrije tijd, muziek en films.
    • geldbestedingen, kopen en over redenen en oorzaken.
    • bezigheden op je werk en tijdstippen.

Grammatica

Grammatica die we onder andere behandelen in deze cursus Duits op weg naar A2:

• De vormen van haben, sein, werden en van zwakke en enkele onregelmatige werkwoorden en hoe je die in zinnen gebruikt.
    • De hoofdregels van welke categorieën woorden in elk geval mannelijk, vrouwelijk en onzijdig zijn.
    • De basis van het gebruik van de naamvallen en de verschillende naamvalsvormen na der, die, das, die en (k)ein- en persoonlijke voornaamwoorden ich – mir – mich enz.).
    • Een paar speciale werkwoordvormen om beleefde vragen te stellen: wäre, hätte, würde.

Cursusmateriaal

• Begegnungen A2+ TEILBAND 1
      ISBN: 978-3-96915-009-2
      Let op! Wie in 2022 het oude, dikkere boek – Begegnungen A2+ ISBN: 9783929526899 – al heeft aangeschaft, adviseren we contact op te nemen met het Service Centre.

Cursusmateriaal is niet bij de kosten inbegrepen. Verkrijgbaar bij Boekhandel Roelants.

• Regulier tarief: € 319,-
    • Studenten RU: € 159,50 (50% korting)
    • Medewerkers RU en Radboudumc & alumni: € 287,10 (10% korting)
    • Studenten en medewerkers WUR: € 287,10 (10% korting)

Bepaal je niveau met een gratis intakegesprek

Heb je het voorgaande niveau niet bij ons gevolgd? Dan is een gratis telefonisch intakegesprek voorafgaand aan inschrijving verplicht.

Plan je intakegesprek

Wil je zelf alvast een idee krijgen van je niveau, dan kan dat met onze online niveautest.

Schrijf je nu in

Deze cursus start jaarlijks in januari/februari, april/mei en oktober. Wil je deze cursus graag volgen, maar is hij volgeboekt of staat je gewenste startdatum er nog niet bij? Ontvang een bericht van ons wanneer er nieuwe startdata zijn.