Cursist voor een Italiaans plein

Taalcursus Italiaans op weg naar A1

Wil je graag Italiaans leren en heb je nog geen kennis van de taal? Dan is deze beginnerscursus Italiaans een goede eerste stap. Je maakt kennis met de Italiaanse taal en cultuur en leert de basis om in het Italiaans te communiceren.

Na de taalcursus Italiaans op weg naar A1 kun je:

• eenvoudige woorden, uitdrukkingen en zinnen begrijpen;
    • eenvoudige, korte vragen stellen en beantwoorden;
    • een simpel gesprek volgen;
    • eenvoudige, korte zinnen schrijven over persoonlijke zaken.

De nadruk ligt op mondelinge communicatie. Uiteraard komen ook lees-, luister- en schrijfvaardigheid aan bod. Ook leer je meer over de Italiaanse cultuur. Je ontvangt een certificaat van Radboud in'to Languages bij 80% aanwezigheid.

Deze cursus helpt je op weg naar taalniveau A1. Na deze cursus kun je verder met de cursus Italiaans (A1) om het A1-niveau af te ronden.

Waarom een groepscursus bij In'to?

• Kleine groepen (max. 18 deelnemers)
    • Veel interactie en persoonlijke feedback
    • Hoog tempo met snel resultaat
    • Uitgebreide digitale leeromgeving
    • Onze docenten worden beoordeeld met een 8,8!

01 oktober 2024, 18:00
    Deze cursus eindigt op 26 november 2024. Elke bijeenkomst duurt 1,5 uur.
    € 319
    Korting(en)
    50% (studenten RU), 10% (medewerkers en alumni RU & Radboudumc; studenten en medewerkers WUR)
    Vrijgesteld van btw
    Onderwijsvorm
    Op locatie
    Nederlands-Engels
    Aantal bijeenkomsten
    Maximaal aantal deelnemers

Factsheet

Type onderwijs
    Beginner
    Eindresultaat
    Certificaat

Contactinformatie

Heb je een vraag? Of wil je overleggen welke cursus het beste past bij je behoefte en startniveau? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

info [at] into.ru.nl (info[at]into[dot]ru[dot]nl)

Deze cursus vindt plaats van 1 oktober t/m 26 november 2024. In de week van 21 oktober is er geen les i.v.m. de herfstvakantie.

Lesdag & -tijd: dinsdag van 18.00 - 19.30 uur
    Locatie: Op de campus in Nijmegen
    Aantal deelnemers: min. 6 - max. 18

Opzet en inhoud

Tijdens de les wordt zoveel mogelijk Italiaans gesproken, met Nederlands en Engels als ondersteunende talen. Reken op 3-4 uur zelfstudie per week.

Wat komt er in de les aan bod?

Vaardigheden

• Je leert jezelf voor te stellen: hoe heet je, hoe oud ben je, waar kom je vandaan, wat doe je voor werk
    • Je leert te vertellen wat je leuk vindt en waarom en welke dingen je doet op welke dagen van de week
    • je leert vertellen wat je in je vrije tijd doet, wat je leuk vindt en wat niet

Grammatica

Grammatica die we onder andere behandelen tijdens deze cursus Italiaans op weg naar A1:

• Het gebruik van de bepaalde lidwoorden (il, lo, la, i, gli, le) en onbepaalde lidwoorden (un, uno, una) en de verschillen hierin met de Nederlandse lidwoorden
    • De belangrijke werkwoorden essere (zijn), avere (hebben), chiamarsi (heten) en de vervoegingen in de tegenwoordige tijd van de werkwoorden op -ARE, -ERE, -IRE
    • Het gebruik en de vervoeging van zelfstandige en bijvoeglijke naamwoorden op basis van geslacht en enkelvoud/meervoud
    • Het gebruik van “mi piace”, “mi piacciono”

Cursusmateriaal

• Nuovo Espresso 1 - libro dello studente e esercizi (9789054512769)
      Dit boek wordt ook gebruikt tijdens de cursus Italiaans A1.

Optioneel/ aan te raden:

• Prisma "Basisgrammatica Italiaans. Begrijpelijk voor iedereen".
      Auteur: drs. Rosanna Colicchia, ISBN: 9789000343119

Cursusmateriaal is niet bij de kosten inbegrepen. Verkrijgbaar bij Boekhandel Roelants.

• Regulier tarief: € 319,-
    • Studenten RU: € 159,50 (50% korting)
    • Medewerkers RU en Radboudumc & alumni: € 287,10 (10% korting)
    • Studenten en medewerkers WUR: € 287,10 (10% korting)

Schrijf je nu in

Deze cursus start jaarlijks in januari/februari, april/mei en oktober. Wil je deze cursus graag volgen, maar is hij volgeboekt of staat je gewenste startdatum er nog niet bij? Ontvang een bericht van ons wanneer er nieuwe startdata zijn.