Man maakt een gebaar
Man maakt een gebaar

Taalcursus Nederlandse gebarentaal A1

Werk je met dove of slechthorende mensen of heb je doven of slechthorenden in je kennissenkring met wie je beter wilt leren communiceren? Basisvaardigheden in Nederlandse Gebarentaal kunnen je mogelijkheden om met doven en slechthorenden te communiceren vergroten. In de basiscursus leer je een basiswoordenschat en grammatica, maar vooral ook expressief visueel communiceren in bredere zin.

  Algemeen

  In Nederlandse Gebarentaal voor beginners staat het visueel communiceren centraal. Door een expressieve mimiek en een duidelijk gebruik van de ruimte om je heen kun je je in verschillende soorten situaties verstaanbaar maken zonder spraak. Er wordt een stevig begin gemaakt met het leren van lexicon en grammatica van de Nederlandse Gebarentaal, de taal van de dovengemeenschap in Nederland. Daarnaast vormt een eerste kennismaking met dovencultuur een onderdeel van de cursus.

  Doelgroep

  Deze cursus Nederlandse Gebarentaal voor beginners is bedoeld voor iedereen die in een korte tijd een stevige basis wil ontwikkelen in het gebruik van de Nederlandse Gebarentaal.

  Niveau

  Na deze cursus heb je taalniveau A1 bereikt. 

  Startdatum

  03 oktober 2024, 18:00
  Deze cursus eindigt op 28 november 2024. Elke bijeenkomst duurt 1,5 uur.
  Kosten
  € 319
  Korting(en)
  50% (studenten RU), 10% (medewerkers en alumni RU & Radboudumc; studenten en medewerkers WUR)
  Vrijgesteld van btw
  Ja
  Onderwijsvorm
  Op locatie
  Voertaal
  Nederlands
  Aantal bijeenkomsten
  8
  Maximaal aantal deelnemers
  18

  Factsheet

  Type onderwijs
  Cursus
  Niveau
  Beginner
  Eindresultaat
  Certificaat

  Contactinformatie

  Heb je een vraag? Of wil je overleggen welke cursus het beste past bij je behoefte en startniveau? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

  Neem contact op

  024 - 361 21 59
  info [at] into.ru.nl (info[at]into[dot]ru[dot]nl)

  Deze cursus vindt plaats van 3 oktober t/m 28 november 2024. In de week van 21 oktober is er geen les i.v.m. de herfstvakantie.

  Lesdag & -tijd: donderdag van 18.00 - 19.30 uur
  Locatie: Op de campus in Nijmegen
  Aantal deelnemers: min. 6 - max. 18

  Als er een les uitvalt, vindt de inhaalles plaats in de week na de laatste les. Reken op 3-4 uur zelfstudie per week.

  Cursusmateriaal

  Cursusmateriaal zal worden uitgereikt aan je tijdens de eerste les. De kosten van het werkboek (€ 24,50) en het onlinepakket (€ 31,50) zullen wij aan je factureren.

  Cursusprijs

  • Regulier tarief: € 319,-
  • RU-studenten (50% korting): € 159,50
  • Medewerkers RU en Radboudumc & alumni (10% korting): € 287,10

  Studeer of werk je aan WUR? Kijk dan hier voor tarieven.

  Inschrijven

  Als je twijfelt welke cursus aansluit bij je niveau en doel, dan kun je vrijblijvend contact opnemen met de dove docent via e-mail (johan.ros [at] ru.nl (johan[dot]ros[at]ru[dot]nl)) of met een horende collega per telefoon (afspraak via ellen.ormel [at] ru.nl (ellen[dot]ormel[at]ru[dot]nl)).

  Schrijf je nu in

  Deze cursus start jaarlijks in februari, april/mei en oktober. Wil je deze cursus graag volgen, maar is hij volgeboekt of staat je gewenste startdatum er nog niet bij? Laat weten dat je op de hoogte gehouden wil worden en wij laten het je weten als je je kunt inschrijven voor nieuwe data.