Lecturer helping a student in the lecture hall

The International Classroom (voor studenten of docenten) - workshop op maat

Studenten moeten tijdens hun studie regelmatig werken aan groepsopdrachten. Om groepswerk soepel te laten verlopen, moeten studenten nauw met elkaar samenwerken en ideeën delen en discussiëren om tot een gezamenlijke aanpak te komen. Deze workshop maakt studenten bewust van de impact die culturele diversiteit kan hebben bij het samenwerken en hoe hiermee om te gaan.

Algemeen

Het doel van deze interactieve workshop is studenten bewust te maken van de verschillende gebruiken en verwachtingen (ongeschreven regels) die verschillende culturen met zich meebrengen en hoe dit de samenwerking en interactie kan beïnvloeden. Studenten krijgen daarbij ook handvatten om met medestudenten en docenten om te gaan op een manier die bijdraagt aan een positieve, inclusieve en productieve leeromgeving.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

De workshop is geschikt voor zowel docenten als studenten.

Dit komt er aan bod:

• Bewustwording van de impact die culturele diversiteit kan hebben op groepswerk
    • Bespreken van uitdagingen en problemen die zich kunnen voordoen in internationale omgevingen (zoals de universiteit)
    • Het creëren van je persoonlijke culturkaart om je bewust te worden van je eigen culturele kenmerken en hoe deze overeenkomen met of verschillen van die van anderen
    • Tips om cultuurbewust te handelen en zo misverstanden en conflicten te voorkomen of op te lossen
    • Leren begrijpen hoe academische culturen kunnen verschillen
    • Hoe je kunt voorkomen dat je internationals buitensluit door een gemeenschappelijke taal te gebruiken
    • Voor docenten: hoe je studenten faciliteert om op een inclusieve manier te werken in projectgroepen
    • Voor docenten: het vinden van een goede balans tussen cultuurbewust lesgeven en het hanteren van strikte regels die gelden in de les

Training op maat

De workshop duurt ongeveer anderhalf uur en is als team te volgen of als individu. Neem contact op via onderstaand formulier voor meer informatie of een kostenindicatie.