Man and woman talking in class
Man and woman talking in class

Uitspraaktraining Nederlands

Ben je bezig met Nederlands leren, maar vind je de uitspraak maar moeilijk? Deze uitspraaktraining geeft aanvullende uitleg over de uitspraak van het Nederlands en biedt de kans om te oefenen. Deze training is geschikt voor wie het Nederlands beheerst op ten minste A2 tot maximaal B2-niveau.

  Algemeen

  Plan je intake-assessmentHoud me op de hoogte

  Nieuwe data voor deze cursus worden binnenkort bekend gemaakt. Vul het formulier via de knop 'houd me op de hoogte' in en we laten het je weten wanneer je je kunt inschrijven.

  In de training krijg je uitleg over verschillende uitspraakaspecten. Denk hierbij aan de klemtoon, het ritme, de intonatie, het zinsaccent en verbonden spraak; de manier waarop we woorden aan elkaar ‘plakken’. Ook besteden we aandacht aan klanken die voor veel anderstaligen moeilijk zijn, zoals de /aa/, de /uu/ of de /ui/. Elke les oefenen we met twee aspecten en krijg je feedback.

  Op basis van het eindassessment ontvang je advies en tips om je uitspraak verder te verbeteren.

  Reken op 0,5 tot 1 uur per week.

  Doelgroep (A2-B2-niveau)

  Hoogopgeleide anderstaligen die hun Nederlandse uitspraak willen verbeteren. Deze training is geschikt voor wie het Nederlands beheerst op ten minste A2 tot maximaal B2-niveau.

  Elke deelnemer krijgt aan het begin een assessment van 15 minuten. In dit assessment bekijkt de docent welke uitspraakproblemen je hebt. Aan het eind van de cursus krijg je opnieuw een assessment. Zo kunnen we zien hoeveel je vooruit bent gegaan.

  Cursusmateriaal

  • Online uitspraaktrainer – Verstaanbaar Nederlands. Dit betreft een code om toegang te krijgen tot het online lesmateriaal bij Verstaanbaar Nederlands in 7 stappen. 

  Het cursusmateriaal is niet bij de cursusprijs inbegrepen.

  Factsheet

  Type onderwijs
  Training

  Contactinformatie

  Heb je een vraag? Of wil je overleggen welke cursus het beste past bij je behoefte en startniveau? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

  Neem contact op

  024 - 361 21 59
  info [at] into.ru.nl (info[at]into[dot]ru[dot]nl)

  Kosten

  • Regulier tarief: € 425,-
  • Studenten RU (50% korting): € 212,50
  • Medewerkers RU en RadboudUMC: kosteloos mits zij aan de voorwaarden voldoen (taalbeleidkortingsregeling).
  • Medewerkers RU en Radboudumc & alumni (standaard 10% korting): € 382,50
  • Medewerkers en studenten WUR (standaard 10% korting): € 382,50

  Al onze cursussen en trainingen zijn vrijgesteld van btw.

  Heb je een DUO-lening voor inburgering?

  Dan kan de training en het account betaald worden vanuit deze lening. Lees meer over hoe dit precies in zijn werk gaat.

  Intake

  Heb je niet bij ons, maar ergens anders niveau A2 behaald voor Nederlands? Dan doen we eerst een gratis intake voordat je je inschrijft voor de training. Zo weten we zeker dat je niveau aansluit bij de training. Het intakegesprek vindt telefonisch plaats.

  Meer informatie en inplannen

  Inschrijven

  Heb je bij ons de cursus Nederlands A2 afgerond? Of heb je de intake gehad en heb je het juiste niveau? Dan kun je je inschrijven voor de training:

  Nieuwe data voor deze cursus worden binnenkort bekend gemaakt.

  Deze cursus start jaarlijks in oktober, januari/februari en april/mei. Wil je deze cursus graag volgen, maar is hij volgeboekt of staat je gewenste startdatum er nog niet bij? Ontvang een bericht van ons wanneer er nieuwe startdata zijn.