Man en vrouw overleggen zittend voor een raam
Man en vrouw overleggen zittend voor een raam

Zakelijk Duits

Wil je effectief communiceren met je Duitse zakelijke contacten? Dit leer je met onze training Zakelijk Duits op maat. Aan de hand van jouw specifieke werkgerelateerde situaties komen verschillende vaardigheden aan bod.

  Algemeen

  Daar waar voor jou de onderhandelingen beginnen, bij het uitbrengen van een offerte bijvoorbeeld, is dat voor je Duitse zakenpartner juist vaak het eindpunt van de onderhandeling. Je Duitse zakenpartner verwacht dat je goed hebt nagedacht, voordat je de offerte opstelde. En dat je tot in het kleinste detail antwoord kunt geven op alle vragen. 

  Duitsers letten bij zakelijke overeenkomsten vooral op kwaliteit, service en betrouwbaarheid, terwijl Nederlanders de prijs en het gemak het belangrijkste vinden. 

  Doelen

  Bij de training ‘Zaken doen met Duitse partners’ leer je met meer zelfvertrouwen in het Duits te communiceren, je bewust te worden van het verwachtingspatroon van je handelspartner en effectief onderhandelingsstrategieën in te zetten om samen de deal te sluiten. 

  De taalvaardigheid uit jouw beroepspraktijk staat centraal. Je verdiept je in de vaktaal van je branche en leert de correcte toonzetting en stijl toe te passen.

  Inhoud en aanpak

  Afhankelijk van de wensen en behoeften van jou of je organisatie stellen we een programma op maat samen. Onderwerpen die in deze training aan bod kunnen komen zijn:

  • Duitse taalvaardigheid: vloeiender en zelfverzekerder communiceren, aandacht voor grammatica en vocabulaire (specifiek voor jouw branche);
  • Communicatieve situaties zoals presenteren, onderhandelen, vergaderen, telefoneren, smalltalk en zakelijke e-mails;
  • Effectieve onderhandelingsstrategieën in de zakelijke context;
  • Culturele verschillen en de betekenis daarvan in zakelijke onderhandelingen.

  Doelgroep

  Voor iedere ondernemer en professional die goed voorbereid en met impact zaken wil doen in het Duits. 

  Training op maat

  Je kunt deze training volgen bij ons op locatie, incompany of op afstand via de virtual classroom. Ook een combinatie is mogelijk.

  In overleg bepalen we wat wenselijk en haalbaar is en bespreken we aanpak en opzet. De kosten voor een incompany- of privétraining zijn afhankelijk van je specifieke wensen. Je ontvangt altijd een offerte op maat. Voor medewerkers van de Radboud Universiteit en het Radboudumc geldt een intern tarief.

  Gerelateerde blogs

  Vrouw en man in bespreking op kantoor

  Zakelijk Duits leren: “Übung macht den Meister”

  Je wilt als Nederlandse ondernemer graag de Duitse markt op. De meeste Nederlanders spreken wel een aardig woordje Duits en anders kan er altijd nog op het Engels overgeschakeld worden. Dit misverstand helpen wij graag de wereld uit.

  Man and woman balancing on a triangle

  Teilnehmer*innen, TeilnehmerInnen of Teilnehmer(innen)?

  Waar denk jij aan bij het woord ‘genderdebat’? De kans is vrij klein dat je aan leestekens zoals een asterisk, schuine streep of een underscore denkt. Bij onze oosterburen woedt echter al enige jaren een gendertaaldebat.

  Startdatum

  Nader te bepalen
  VAT-free
  Yes
  Educational method
  Keuze tussen op locatie en online
  Main Language
  Duits
  Intake
  Yes

  Factsheet

  Type onderwijs
  Training

  Contactinformatie

  Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

  Neem contact op

  024-361 61 66
  maatwerk [at] into.ru.nl (maatwerk[at]into[dot]ru[dot]nl)