Agenda

Resultaat 1 - 8 van 8 resultaten
 • De 24 uur van Nijmegen - Tweedaag festival in de héle Stadsschouwburg, twaalf uur per dag, van maar liefst 32 programmaonderdelen met bekende Nijmegenaren.

  Podcast-corner van Radboud Reflects @De 24 uur van Nijmegen

  Wil je even uitrusten van al het moois dat de 24 uur van Nijmegen je biedt? Kom dan naar de podcast-corner van Radboud Reflects. Ga lekker zitten, zet een koptelefoon op en laat je gratis inspireren door één van de drie mini-lezingen over de liefde.

 • The Boy and the Heron

  The Boy and the Heron. Over Miyazaki en Japanse mythologie

  Wat is de betekenis van de vele fantasiewezens in de films van Miyazaki? Kom luisteren naar anime-kenner Tess Wiskerke en religiewetenschapper Arjan Sterken over Miyazaki’s oeuvre en de Japanse mythologie en bekijk daarna deze magische film!

 • Actualiteitencolleges - Foto Sarah Danz

  Actualiteitencollege - Duiding en verdieping bij de actualiteit

  Laat je in de middagpauze inspireren door de wetenschappers van de Radboud Universiteit en vorm je eigen mening over de actualiteit.

 • Is dit het begin van het einde van de rechtsstaat in Europa?

  Anti-democratic Politics in Europe

  Zijn de antidemocratische fenomenen in verschillende Europese landen het begin van het einde van de rechtsstaat in Europa? Zullen meer landen volgen? Beginnen de dominostenen te vallen? Hoe kunnen we de rechtsstaat in Europa verdedigen?

 • Is everybody a parasite?

  Iedereen parasiet: de samenleving volgens Michel Serres

  Wij zijn allemaal parasieten! Bloedzuigers op de huid van de aarde. Dat is de wereld die de Franse filosoof Michel Serres (1930 – 2019) beschreef in zijn boek De parasiet. Nu, midden in een klimaatcrisis, is het actueler dan ooit.

 • Concentratiekamp Bergen-Belsen - Foto Wikimedia

  ‘Teruggekomen uit onbekend’ | Holocaust Memorial Day Getuigenis

  Hoe groei je op nadat je leven in oorlog begint? Channah Koppel-de Vries, geboren in 1943, vertelt het verhaal van haar familie en hoe haar ouders vlak na de bevrijding om het leven kwamen.

 • Actualiteitencolleges - Foto Sarah Danz

  Actualiteitencollege - Duiding en verdieping bij de actualiteit

  Laat je in de middagpauze inspireren door de wetenschappers van de Radboud Universiteit en vorm je eigen mening over de actualiteit.

 • Awkward silences, crickets, eyes searching for the exit. A first date is often uncomfortable.

  Pijnlijke stiltes en ander gespreksongemak

  Pijnlijke stiltes, krekels, ogen die naar de uitgang zoeken. Een eerste date is vaak ongemakkelijk. Waarom kunnen gesprekken zo cringe en awkward zijn? Wat zijn de verborgen systeem onder gesprekken?