Een beter milieu begint bij de overheid | Directeurenlunch met Ingrid Visseren-Hamakers
Een beter milieu begint bij de overheid | Directeurenlunch met Ingrid Visseren-Hamakers

Een beter milieu begint bij de overheid

woensdag 10 april 2024, 12:15 - 13:30
Besloten Directeurenlunch | Radboud Reflects, Radboud Services en Radboudumc

Minder lang douchen, met de trein reizen en geen vlees eten: een aantal dingen die je kan doen als je het milieu wil sparen. Maar hoeveel zin heeft het als bedrijven en andere burgers grootuitstoters zijn? Sluit aan bij deze Directeurenlunch en leer van Ingrid Visseren-Hamakers over de rol van de overheid in de klimaatcrisis. Stel ook uw eigen vragen tijdens deze kleinschalige netwerkbijeenkomst.

Moedige politieke keuzes

De ijskappen smelten en droogtes vernietigen oogsten. Alleen als we overstappen op duurzaam produceren en consumeren kunnen we de leefomstandigheden van onze en andere diersoorten redden. Maar hoe creëer je die toekomst?  

In plaats van een economisch systeem dat draait om winstbejag, wil Visseren-Hamakers naar een economie die in dienst staat van ons welzijn. Dat vergt moedige politieke keuzes, zo stelde ze in een interview met VOX. Subsidies op grootschalige landbouw moeten we stopzetten, pesticiden verbieden en duurzame producenten ondersteunen. ‘Nu is het moment om te kiezen voor een liefdevolle samenleving.’

 

Over de spreker

Ingrid Visseren-Hamakers is hoogleraar Milieubeleid en Politiek aan de Radboud Universiteit. Daarnaast is ze Eerste Kamerlid namens de Partij voor de Dieren.

In gesprek met Ingrid Visseren-Hamakers 

Vanaf 12.15 uur is er een inloop met lunch waarbij u in de gelegenheid bent om de andere deelnemers alvast te ontmoeten. De lezing van Ingrid Visseren-Hamakers begint om 12.30 uur. Na afloop van haar lezing is er voldoende tijd om met haar en de andere gasten van gedachten te wisselen. Gespreksleider is Cees Leijenhorst, directeur onderwijs van de FFTR en wetenschappelijk adviseur bij Radboud Reflects.

Deelname

Deelname is voor genodigden. Zij krijgen bericht. 

Genodigden

Blijf of de hoogte:
Inschrijven nieuwsbrief 

 

Wanneer
woensdag 10 april 2024, 12:15 - 13:30
Spreker
Hoogleraar Milieubeleid en politiek Ingrid Visseren-Hamakers
Locatie
Huize Heyendael