Radboud Sounds: Protest! - Wetenschapsfestival met muziek, talks en meer
Radboud Sounds: Protest! - Wetenschapsfestival met muziek, talks en meer

Radboud Sounds: Protest! - Wetenschapsfestival met muziek, talks en meer

vrijdag 14 juni 2024, 20:00 - 01:00
Radboud Reflects en Doornroosje


Bekijk de aftermovie van Radboud Sounds 2023.

 Je verzetten, nee zeggen, ingaan tegen wat gangbaar is. Protesteren hoort bij de mens. Wat is het verschil tussen protesteren en rebelleren? Hoe werkt de psychologie achter rebellie? Hoe kun je taal inzetten als verzet? Is fanfictie ook een vorm van protest? Waarom is nee zeggen zo moeilijk? Luisteren we wel genoeg naar ons lichaam als het protesteert? Wat is de rol van muziek bij protest? En wat zeggen de protesten rond de klimaatcrisis en het koloniaal denken ons over onze huidige maatschappij? 

Wetenschap, kunst en muziek 

Kom naar dit festival vol wetenschap en muziek. Radboudwetenschappers laten je in korte talks en soundbites in gesprek met woordkunstenaars, improvisatie-acteurs en protestbands verder denken over allerlei vormen van en fenomenen rond protest. Doornroosje programmeert de live muziek van eigentijdse en inspirerende muzikanten. 

Maak je eigen protestkunst, chill in de podcastcorner, maak een selfie met protestattributen in de selfiebooth en meer. 

Hou de site in de gaten voor de aanvullingen op het programma. 

Zet vrijdag 14 juni 2024 in je agenda en bestel alvast je ticket. 

 

Deelname

  • € 7,50 voor studenten (WO, HBO, MBO), scholieren, Radboud Reflects-abonnees, medewerkers van de Radboud Universiteit en Radboudumc, Alumni Benefits Card-houders
  • € 15,- voor anderen 

Betaling gaat via iDeal. Mocht dit een probleem zijn, laat het ons weten: info [at] reflects.ru.nl (info[at]reflects[dot]ru[dot]nl)

Kom je vaker naar de lezingen van Radboud Reflects? Dan is een Radboud Reflects-abonnement misschien interessant. 

Tickets

Opzet 
Van 20.00 uur tot circa 01.00 uur een doorlopend programma met concerten, wetenschappelijke talks van 30 minuten en kortere soundbites over wetenschap en protest. Parallel in de rode en paarse zaal, het café en de hal van Doornroosje. 
 

Ben je student? Schrijf je dan in voor het Radboud Reflects Certificaat en toon anderen dat je je laat inspireren door verdiepende lezingen over actuele thema's.

 

Blijf of de hoogte:
Inschrijven nieuwsbrief 

 

Wanneer
vrijdag 14 juni 2024, 20:00 - 01:00
Spreker
Radboudwetenschappers en muzikanten
Organisatie
Radboud Reflects