Cavolo Nero op Radboud Sounds
Cavolo Nero op Radboud Sounds

Cavolo Nero | Radboud Sounds

***Doornroosje | Rode Zaal | 20.50 - 21.20 uur***

Dit concert is onderdeel van Radboud Sounds op vrijdag 14 juni 2024 @ Doornroosje

Cavolo Nero is een psychedelic groove band uit Utrecht, ontstaan uit liefde voor funk, disco en afrobeat. Verwacht exotische vibes met moderne invloeden en psychedelica, falsetto hooks en scheurende synth solo’s. Dit zorgt voor het frisse geluid waarmee Cavolo Nero overal de dans ontketent!

Hun debuut EP verscheen in 2022 en datzelfde jaar tourde de band door het land met de Popronde. Vervolgens speelden ze op Noorderslag en hadden ze een drukke zomer met festivals als Down The Rabbit Hole, Zwarte Cross en Into The Great Wide Open en zetten ze de eerste stappen over de grens. 

In februari 2024 verschijnt de nieuwe EP ‘Nightshade’ met een bijhorende clubtour langs zalen als Melkweg en Merleyn (beiden uitverkocht). Ook in 2024 staat er een bomvolle festivalzomer gepland en vanaf het najaar zullen de eerste singles van het debuutalbum verschijnen, samen met een tweede clubtour.

Luister naar NOMAD van Cavolo Nero

Radboud Sounds | Wetenschapsfestival over protest 

Dit programma is onderdeel van Radboud Sounds | Wetenschapsfestival over protest met livemuziek, talks, soundbites en meer op vrijdag 14 juni 2024, in Doornroosje, Nijmegen. Wetenschappers van de Radboud Universiteit laten vanuit verschillende disciplines hun licht schijnen op de wetenschap van protest. Doornroosje programmeert de live-acts. Stel je eigen programma samen en dompel je onder in de wetenschap en de muziek. Bekijk de aftermovie van Radboud Sounds 2023. 

 

Contactinformatie

Wil je meer weten over het programma van Radboud Sounds, of heb je andere vragen of opmerkingen? Mail dan naar info [at] reflects.ru.nl (info[at]reflects[dot]ru[dot]nl)

Organisatieonderdeel
Radboud Reflects