Socratisch gesprek

Radboud Reflects Professional biedt organisaties de mogelijkheid om tijdens een socratisch gesprek onder leiding van een ervaren gespreksleider een concreet dilemma op de werkvloer uit te diepen.

Socrates staat aan de basis van de Westerse filosofie en het Westerse denken. Zijn methode was uniek. Hij dook niet de boeken in, maar ging de straat op. Daar zocht hij de dialoog met anderen. Tijdens een Socratisch gesprek gaat u onder leiding van een ervaren gespreksleider in op een concreet dilemma. De gespreksleider daagt u uit tot een gesprek waarin de achterliggende beweegredenen en principes naar voren komen.

Een Socratisch gesprek is geschikt voor 6 tot 20 deelnemers en duurt in principe een dagdeel. Alle deelnemers doen intensief mee. De deelnemers bepalen zelf waar ze het over willen hebben. Neem contact op en informeer naar de mogelijkheden. 

info [at] reflects.ru.nl (info[at]reflects[dot]ru[dot]nl) | (024) 361 55 55 | Ons team

Thema's

Socratisch gespreksthema's waar u aan kunt denken zijn:

  • Hoe discrimineer ik op een goede manier op mijn werk?
  • Hoe doe ik recht aan diversiteit op de werkvloer?
  • Hoe houd ik werk en privé in balans?

Heeft u ideeën voor een ander thema, dan gaan we daar graag over in gesprek.

Grafische illustratie van persoon in gesprek met groep

Ander thema?

Sluiten de aangeboden werkvormen of thema’s niet helemaal aan bij uw behoefte? Neem dan contact met ons op. Samen onderzoeken we wat u nodig hebt.

Neem contact op met: professional [at] reflects.ru.nl (professional[at]reflects[dot]ru[dot]nl) of (024) 361 55 55 om de mogelijkheden te bespreken.