Zoek in de site...

Internationaliseringsprijs

> please click here for the English text version

Internationaliseringsprijs

De Radboud Internationaliseringsprijs wordt jaarlijks door het college van bestuur uitgereikt aan een initiatief dat als voorbeeld geldt van uitstekende bevordering van internationalisering van ons onderwijs en/of een meertalige, inclusieve internationale Radboud gemeenschap.

'Radboud International Training on High Ability' (RITHA) van de Faculteit der Sociale Wetenschappen was de winnaar van de Internationaliseringsprijs 2021!

  1. Waarom een Internationaliseringsprijs
  2. Welke activiteiten komen in aanmerking
  3. Wie kan voordragen en wie beoordeelt aanmeldingen
  4. Voorwaarden, deadline en aanmelden
  5. Contact

Waarom een Internationaliseringsprijs?

Het onderwijs van de Radboud Universiteit maar ook onze campus worden steeds internationaler. Dat uit zich in een groeiend aanbod van Engelstalige (research) Masters en Bachelors, een toenemend aantal internationale studenten, uitwisselingsprogramma's en curricula die in een internationale context op elkaar afgestemd worden. Het streven naar een meer inclusieve internationale academische gemeenschap vraagt dan ook aandacht voor thema's als integratie en welzijn. Met de Internationaliseringsprijs worden initiatieven die dergelijke ambities nastreven gestimuleerd én beloond.

De winnende voordracht ontvangt een geldbedrag van € 10.000. Dit bedrag is bedoeld om het initiatief verder uit te bouwen.

Welke activiteiten komen er precies voor de prijs in aanmerking?

In aanmerking komen projecten en activiteiten binnen de Radboud Universiteit, die de internationalisering van onderwijs bevorderen en/of bijdragen aan de totstandkoming van een meertalige, inclusieve internationale Radboud gemeenschap.

Wie kan voordragen en hoe worden potentiële winnaars geselecteerd?

Afdelingen en opleidingen van de universiteit worden uitgenodigd om zelf geschikte initiatieven voor te dragen. Ook facultaire studieverenigingen kunnen activiteiten nomineren. Meerdere voordrachten per faculteit zijn dus mogelijk. Elke voordracht dient wel door de decaan van de faculteit ondersteund te worden.

Een representatieve jury, samengesteld uit diverse academische vertegenwoordigers van faculteiten die deze prijs eerder wonnen en een studentvertegenwoordiger, beoordeelt de voordrachten voor de Internationaliseringsprijs.

Voorwaarden, deadline en aanmelden

Voordrachten konden tot en met 13 mei 2022 worden ingediend. De reglementen van de Internationaliseringsprijs staan hier. (pdf, 100 kB)

Contact

Vragen? Neem dan even contact op met internationalisationaward@ru.nl