Zoek in de site...

Internships in the Valley

click here for the English text version

4

Internships in the Valley is een samenwerkingsproject van alle Nederlandse universiteiten, Universities of the Netherlands en het Nederlands consulaat-generaal in San Francisco. Het programma coacht ondernemende Master-studenten en promovendi met het vinden van werkervaringsplekken via stages bij innovatieve startups en bedrijven in Silicon Valley en San Francisco. Applied Materials, Atomwise, Bas5genomics, Demetrix, LMT,  Ligand Pharmaceuticals, LinkedIn, Roose Lab, Segmed, Shell, Silicon Valley Bank en Tellus zijn bedrijven waarmee samengewerkt wordt.

Op wie richt Internships in the Valley zich?

Het programma staat open voor kandidaten uit alle studierichtingen/disciplines Daarbij is vooral belangrijk dat je:

  • Aantoonbaar ondernemend, proactief en innovatief bent;
  • Affiniteit hebt met ondernemerschap, data wetenschap, technologie en/of innovatie;
  • Op dit moment ingeschreven bent als Master of PhD student aan een Nederlandse universiteit, of minder dan een jaar geleden bent afgestudeerd (diploma behaald in 2022);

Bij de selectie zal voorkeur worden gegeven aan degenen die aan het bovenstaande voldoen, en die gemiddeld een 7 staan of hoger en/of in hun CV aantoonbaar ervaring hebben met ondernemerschap.


Wat kun je als geselecteerde kandidaat verwachten?

De periode, duur van een stage en eventuele vergoeding vindt in onderling overleg plaats. Radboud studenten die een plek bemachtigen kunnen in aanmerking komen voor een Individuele Reissubsidie-beurs. Promovendi komen mogelijk in aanmerking voor een Radboud Internationaliseringstoelage voor uitgaande promovendi.

Of een dergelijke stage past binnen je studie, dient beoordeeld te worden door de stagebegeleider van je opleiding. Promovendi dienen mogelijkheden op hun werkplek te bespreken met hun leidinggevende. Zodra zich een concrete stagemogelijkheid voordoet, kunnen jullie dit onderling afstemmen.

Begeleiding

De organisatie van Internships in the Valley is er voor je van begin tot eind. Zij ondersteunen bij een soepele J-1 visa procedure in samenwerking met the Netherland-America Foundation en helpen je bij het vinden van huisvesting en het voorbereiden op leven en wonen in de USA en de Amerikaanse werkcultuur.

Aanvullende informatie

Kijk op de site voor meer informatie en hou Instagram, Facebook en LinkedIn in de gaten voor updates van (nieuwe) stagebedrijven en interessante content over leven en werken in the Valley!

Wil je meer weten over het programma?

  • Wed 23 Nov, 5-6pm CET, Info en Q&A sessie over de aanmeldprocedure en het programma met Maggie Maloney van de Netherland-America Foundation
  • Thu 1 Dec, 6-7pm CET, Learn from insiders met interessante sprekers zoals: consul-general Dirk-Jansen, stagiaires die nu in de VS zijn, Robert Visser, Vice President van het CTO office van Applied Materials, en Talent Committee member Carmen Pop, Chief of Staff bij Asana.

Meer informatie over deze sessies kun je vinden op Internships in the Valley

Voor algemene vragen, kun je contact opnemen met de organisatie via internshipsinthevalley@vu.nl

Voor vragen over de Radboud selectie of de IRS-beurs kun je contact opnemen met Rob van Leeuwen van Student Life and International Mobility.


VmfD3GVw

2J-X528w

w60R-DDw