Zoek in de site...

Aanvraagprocedure Erasmus+ EU

Onderstaande procedure is van toepassing op medewerkers van de Radboud Universiteit en het RadboudUMC.

Liever direct online aanvragen? Maak dan gebruik van de Staff Mobility Grant portal!

 1. Download het toepasselijke aanvraagformulier (Staff Mobility Agreement) voor Erasmus+ Staff Training of Doceren:
  * Aanvraagformulier Erasmus+ Staff Training (doc, 127 kB)
  * Aanvraagformulier Erasmus+ Staff Teaching (doc, 131 kB)
 2. Vul voor de beursaanvraag de Staff Mobility Agreementfor Teaching of Training in en onderteken het. Laat dit formulier ook door uw leidinggevende of het hoofd van de afdeling ondertekenen. Daarnaast is de handtekening vereist van een vertegenwoordiger van de gastinstelling. Vul op het formulier ook het budgetnummer in van uw afdeling. Uw leidinggevende weet welk nummer dit is.

 3. Stuur dit ondertekende formulier uiterlijk twee weken vóór uw vertrek per email naar erasmus@ru.nl
 4. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt u binnen twee weken een zogenaamde Letter of Approval (toekenningsbrief). Hierin staat vermeld wat het forfaitaire bedrag is (samengesteld uit reiskosten en dagvergoedingen, gekoppeld aan het bestemmingsland en duur van het verblijf).
  U ontvangt tegelijkertijd met de Letter of Approval ook een Grant Agreement. Deze overeenkomst dient u z.s.m., uiteraard vóór vertrek, ondertekend per e-mail te retourneren. Ook ontvangt u een Statement Host Institution. Dit formulier dient u na afloop van uw buitenlandverblijf per e-mail naar erasmus@ru.nl te sturen.

 5. Voor medewerkers van de Radboud Universiteit: vraag online via Bass Oracle uw internationale dienstreis aan op de daarvoor gebruikelijke manier. Gebruik hiervoor het budgetnummer dat u heeft vermeld op het Staff Mobility Agreement. Indien gewenst, kunt u om een voorschot aanvragen. Meer informatie daarover vindt u hier.
  Vergeet tijdens uw buitenlandverblijf niet om alle facturen te bewaren zodat u deze later digitaal kunt indienen.

  Voor medewerkers van Radboudumc met Z-nummer geldt: u dient uw reisaanvraag in te dienen volgens de toepasselijke Radboudumc procedure.
 6. Vul bij terugkomst van uw buitenlandverblijf online de EU-survey in. De uitnodiging voor het invullen van deze survey ontvangt u van de Europese Commissie. De uitnodiging zal verstuurd worden naar het e-mail adres dat u op uw aanvraagformulier hebt ingevuld.

 7. Stuur binnen twee weken het ondertekende Statement Host Institution naar erasmus@ru.nl. U ontvangt binnen twee weken per e-mail een reactie op het Statement Host Institution.

 8. Als uw Statement Host Institution is goedgekeurd en u online de EU-survey heeft ingevuld, ontvangt u op het door u aangegeven budgetnummer het aan u toegekende forfaitaire bedrag.

 9. Voor medewerkers van de Radboud Universiteit: declareer binnen drie maanden na terugkomst uw uitgaven via Bass Oracle zodat dit kan worden verrekend op het aangegeven budgetnummer. Lees hier meer over welke onkosten u mag declareren.

Voor medewerkers van Radboudumc met Z-nummer geldt: u dient uw declaraties in te dienen volgens de toepasselijke Radboudumc procedure.

IN AANVULLING

externe promovendi aan de Radboud Universiteit (zonder arbeidscontract) kunnen deze kosten declareren met het 'Declaratieformulier niet-medewerker'

externe promovendi in het RadboudUMC (zonder arbeidscontract) kunnen deze kosten declareren met het 'Declaratieformulier Personeel niet in Loondienst' dat men kan downloaden via het Radboudumc intranet. Neem bij vragen contact op met de financiële afdeling van het Radboudumc via tel. 024 - 3093601