Zoek in de site...

Beurzen

Via de Radboud Universiteit beschikbare beurzen vinden met online tool

Afhankelijk van je bestemming, de duur van je verblijf en de fase waarin je studie zich bevindt, zijn er diverse beursmogelijkheden waarvan je gebruik kunt maken.

De meest voorkomende beurzen, die je via de Radboud Universiteit kunt aanvragen, hebben we in het linkermenu hiernaast voor je op een rijtje gezet.

Als je meteen wilt weten welke beurs voor jouw specifieke situatie beschikbaar is, kun je gebruik maken van onze handige online tool. Deze vind je als je klikt op de afbeelding hieronder of via www.ru.nl/studyabroadgrants.

Study-Abroad-Grants banner

Cultureel Verdragbeurzen, Fulbright beurs en andere externe beurzen, ook via Beursopener

Er zijn uiteraard ook andere beurzen die je extern kunt aanvragen, zoals bijvoorbeeld:

  • Cultureel Verdragbeurzen

    Veel landen bieden studie- en onderzoeksbeurzen aan voor Nederlandse studenten en afgestudeerden. Je kunt in de zomer ook een taalcursus in het buitenland volgen. Veel van deze beurzen vallen onder een Cultureel Verdrag met Nederland.

  • Fulbright Beurs voor graduate study in Verenigde Staten

    De Fulbright beurs biedt je de mogelijkheid om op graduate niveau een Master, non-degree programma of onderzoek te gaan doen aan een Amerikaanse universiteit. Meer informatie over deze genereuze beurs vind je op de website van het Fulbright Center via de link hieronder.

  • Beurzen via Nederlandse Wetenschappelijke Instituten in het Buitenland (NWIB)

    Verschillende Nederlandse Instituten in het Buitenland bieden ook beurzen aan voor Radboud studenten. Bezoek de sites van deze instituten via onderstaande website

Daarnaast bieden ook Ambassades of andere overheidsgerelateerde instanties regelmatig beursmogelijkheden aan. Bezoek bovendien de volgende websites eens als je op uitwisseling wilt gaan naar bijvoorbeeld Frankrijk, de Verenigde Staten,  Polen, of Zweden. En ook DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst), bevordert de internationale uitwisseling van studenten en wetenschappers van en naar Duitsland en verstrekt o.a. ook beurzen. Meer informatie vind je op de DAAD website.

Wil je weten welke andere extern aan te vragen, en/of meer specialistische beurzen of fondsen er zijn? Kijk dan ook eens naar de Beursopener van Nuffic. Via deze zoekmachine kun je gericht zoeken naar beursprogramma's die passen bij jouw specifieke studie(fase) en/of bestemming.