Zoek in de site...

Coschapsubsidie

De Radboud Universiteit ondersteunt coschappen in het buitenland met een financiële bijdrage vanuit het Profileringsfonds. De beurs is bedoeld als een tegemoetkoming in de extra kosten die je maakt voor een coschap in het buitenland. Hierbij moet je denken aan ticketkosten, visa, huurlasten, en vaccinaties. Is er geen sprake van dit soort extra kosten, dan kom je niet in aanmerking voor deze subsidie.

Deze vergoeding bestaat uit een bedrag van € 200 euro per 4 weken voor een verblijf buiten Europa, met een maximum van € 600 euro (12 weken). Voor een verblijf binnen Europa geldt een bedrag van € 150 per 4 weken, met een maximum van € 450 (12 weken).

Voorwaarden voor een coschapsubsidie

Er zijn bepaalde voorwaarden waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor een subsidie:

 • Je staat als (fulltime) student ingeschreven aan de Radboud Universiteit;
 • Je coschap duurt minimaal 4 weken (aaneengesloten);
 • Je coschap vindt plaats in het buitenland;
 • Je hebt goedkeuring vanuit de Faculteit der Medische Wetenschappen;
 • Je verdient studiepunten;
 • Je hebt in je huidige studiefase nog niet eerder een Individuele Reissubsidie voor een langdurig verblijf, coschapsubsidie, of een Holland Scholarship ontvangen;
 • Je gaat over meer dan 2 weken weg*

* Een harde eis voor een beursaanvraag is dat deze minimaal 2 weken voor vertrek volledig online is ingediend en de benodigde documenten zijn opgestuurd naar Student Life and International Mobility. Als dit niet het geval is, kom je niet in aanmerking voor de beurs. Als er een speciale reden is voor de verlate aanvraag, neem dan per e-mail contact met ons op via studentexchange@ru.nl. Wij zullen jouw situatie dan bespreken en je daarna berichten of een uitgestelde deadline mogelijk is.

Hoe vraag je een subsidie voor een coschap aan?

 1. Start je aanvraag voor een buitenlandverblijf via je Osiris account. Zodra deze aanvraag door je facultaire International Office (voorwaardelijk) is toegekend, ontvang je automatisch een e-mail met verdere instructies voor je beursaanvraag. De beursaanmeldingen gaan jaarlijks rond april open voor het daaropvolgende academische jaar. Je ontvangt dus ongeveer in april de e-mail met verdere instructies voor je beursaanvraag. Is het al april geweest of ga je nog in het huidige academische jaar naar het buitenland? Je ontvangt dan ongeveer één werkdag ná goedkeuring van je buitenlandverblijf in Osiris de e-mail met instructies voor je beursaanvraag.

 2. In de e-mail met verdere uitleg over de beursaanvraag staat een link naar een webformulier. Vul dit webformulier volledig in, en klik op 'submit'.

 3. Wanneer je het webformulier hebt ingediend, ontvang je, ongeveer na één werkdag, van ons een e-mail met het Grant Agreement en het Learning Agreement (voor stage en studie) of de Letter of Approval (voor onderzoek). Stuur dan de volgende documenten uiterlijk twee weken vóór aanvang van je uitwisseling naar studentexchange@ru.nl:
  • Het Grant Agreement, ondertekend door jezelf. Lees dit document goed door! Hier staan de voorwaarden van de beursaanvraag in benoemd.
  • Een ingevulde en ondertekende toestemmingsverklaring (docx, 64 kB) van je (studie)begeleider vanuit de Radboud Universiteit of het International Office van het RadboudUMC, waarin de relevantie van het project voor je studie wordt aangegeven.
 4. Zodra wij de documenten hebben verwerkt, sturen we je een e-mail over je aanvraag met eventuele toekenning. Het kan ongeveer 5 werkdagen duren voor je documenten verwerkt zijn.

Voorschot op je coschapsubsidie

Bij een voorlopige toekenning ontvang je een voorschot van 75% van het beursbedrag binnen ongeveer 4 weken op je bankrekening. De rest van de beurs ontvang je na het einde van je buitenlandverblijf, zodra je de laatste documenten hebt ingeleverd en aan alle voorwaarden hebt voldaan. Zie hiervoor hieronder ‘Coschapsubsidie afronden’. Voldoe je niet aan alle voorwaarden, dien je het al verstrekte voorschot terug te betalen.

Coschapsubsidie afronden

Wanneer je coschap ten einde is gekomen, ontvangen wij graag binnen één maand na afloop, via studentexchange@ru.nl, de volgende documenten:

 • Een ingevuld en ondertekend statement form. Het statement form ontvang je enkele weken vóór het einde van je verblijf via e-mail.
 • Een online studentenverslag met foto's van je ervaring. Je ontvangt enkele weken vóór het einde van je verblijf de link naar dit verslag via e-mail.

Let op: deze documenten moeten binnen één maand na afloop van je uitwisselingsperiode naar studentexchange@ru.nl gestuurd worden. Wanneer je achteraf nog gaat reizen, is het je eigen verantwoordelijkheid dat de documenten op tijd binnen zijn. Wij zullen je documenten bekijken, en als je aan de voorwaarden voldoet het (eventuele) resterende beursbedrag zo snel mogelijk overmaken. Je ontvangt een e-mail zodra je afrekening in behandeling is genomen.

Voortijdig afbreken buitenlandverblijf

Mocht je voortijdig je buitenlandverblijf moeten afbreken wegens bijzondere omstandigheden buiten je macht om, neem dan contact met ons op: studentexchange@ru.nl

Contact

Neem bij vragen gerust contact op met Student Life and International Mobility via studentexchange@ru.nl