Erasmus+ studie en stage binnen Europa

Er zijn dus 2 mogelijkheden voor uitwisseling met een Erasmus+ beurs binnen Europa:

Studie-uitwisseling

Onze universiteit heeft vele samenwerkingsovereenkomsten met buitenlandse partneruniversiteiten. Op basis van die contracten zijn er concrete afspraken gemaakt over bijvoorbeeld onderlinge studentenuitwisseling (minimaal 3 maanden). Zie voor mogelijke bestemmingen het wereldkaartje op onze homepage of op de pagina 'Oriënteren' onder Studie of stage in het buitenland.

Afhankelijk van het land, de plaats of universiteit van je voorkeur kun je in overleg met je facultaire International Office kijken naar mogelijkheden die er voor jou bestaan om bij een dergelijke partner vakken te gaan volgen met een Erasmus+ beurs.

Stage

Je kunt in overleg met je facultaire International Office ook een Erasmus+ beurs aanvragen voor een stage binnen Europa (minimaal 2 maanden en minstens 35 uur per week).

Informatie over internationale stages is o.a. te vinden via:

Erasmus+ stagebeurs ook ná je afstuderen

Het Erasmus+ programma geeft je ook de mogelijkheid om tot maximaal 1 jaar na je afstuderen met een beurs een studie- of werkgerelateerde stage in het buitenland (EU) te lopen. Dat vergroot je kansen op de arbeidsmarkt omdat je zo gerichte werkervaring kunt opdoen, en dat alles ook nog eens in een internationale context!

Voorwaarde hiervoor is dan wel dat je deze beurs aanvraagt in je laatste studiejaar! Meer informatie vind je op deze pagina.