Erasmus+ studie en stage buiten Europa

Er zijn met Erasmus+ ook mogelijkheden buiten Europa. Voor zowel studie als stage buiten Europa geldt dat deze plaatsen beperkt beschikbaar zijn. Bovendien moeten deze plaatsvinden bij geselecteerde partners.

Voor studie geldt een minimum verblijf van 3 maanden en een maximum van 1 semester. Ook is het, in overleg, mogelijk om een stageverblijf buiten Europa te doen van minimaal 2 maanden.

Kijk voor aanvullende informatie en voorwaarden ook op onze algemene Erasmus+ pagina.

Beursbedrag

Studenten die vanwege hun studie met Erasmus+ naar één van de geselecteerde non-EU partners gaan, ontvangen:

• een maandelijkse vergoeding van € 700,-
  • een eenmalige reiskostenvergoeding die gekoppeld is aan de bestemming, variërend van € 275,- tot € 1500,-

De Erasmus+ non-EU beurs kan niet gecombineerd worden met een Holland Scholarship, facultaire beurs, of Individuele Reissubsidie.

Bestemmingen

Er is een beperkt aantal geselecteerde non-EU partners waarvoor dit beursprogramma geldt. Meer informatie kun je krijgen bij je facultaire International Office.

Deadline en aanmelden

Heb je belangstelling voor een studieperiode of stage bij een Erasmus+ partner universiteit buiten Europa? Neem dan contact op met je facultaire International Office. Hier kun je navraag doen naar de mogelijkheden en beschikbaarheid. Beursaanmelding verloopt ook via het facultaire International Office. De algemene uiterlijke deadline voor aanmelding is 1 februari. Echter: sommige faculteiten hanteren eerdere deadlines! Informeer hier dus ook tijdig naar bij je eigen facultaire International Office.

Let op: Erasmus+ beurzen voor een uitwisseling buiten Europa zijn beperkt beschikbaar omdat er slechts enkele plaatsen bij uitsluitend specifieke partners worden aangeboden. Daarom ook is het verstandig om voor bestemmingen buiten Europa vooral ook eens te kijken naar de Individuele Reissubsidie en de Holland Scholarship.