Zoek in de site...

Beurzen FTR

Ben jij een student aan de Faculteit Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen (FTR) en wil je deelnemen aan een Summer/Winterschool of andere kortdurige cursus bij een buitenlands instituut? Dan kun je in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de kosten welke deels wordt vergoed vanuit het Profileringsfonds van de Radboud Universiteit en deels door je faculteit.

Voor de Faculteit Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen zijn jaarlijks maximaal 10 Short Stay grants beschikbaar. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst afgehandeld dus wees dus op tijd met je aanvraag! Deze beurs bestaat uit een bedrag van maximaal € 375 per week voor een Short Stay binnen Europa, en een bedrag van maximaal € 500 per week voor een Short Stay buiten Europa. Het beursbedrag dat je uiteindelijk ontvangt wordt berekend op basis van het aantal dagen dat je deelneemt aan het programma. Je kan een vergoeding krijgen voor maximaal 2 weken.

Voorwaarden voor een Short Stay beurs

Er zijn bepaalde voorwaarden waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor deze Short Stay beurs:

 • Je staat ingeschreven als (fulltime) student aan de Faculteit der Filosofie, Theologie, en Religiewetenschappen;
 • Je buitenlandverblijf duurt minimaal 5 dagen (aaneengesloten);
 • Het programma vindt plaats in het buitenland;
 • Je ontvangt studiepunten voor het (korte) buitenlandverblijf;
 • Je hebt nog niet eerder een Short Stay beurs ontvangen;
 • Je gaat over meer dan 2 weken weg*;

* Een harde eis voor een beursaanvraag is dat deze minimaal 2 weken voor vertrek volledig online is ingediend en de benodigde documenten zijn opgestuurd naar Student Life and International Mobility. Als dit niet het geval is, kom je niet in aanmerking voor de beurs. Als er een speciale reden is voor de verlate aanvraag, neem dan per e-mail contact met ons op via studentexchange@ru.nl. Wij zullen jouw situatie dan bespreken en je daarna berichten of een uitgestelde deadline mogelijk is.

Hoe vraag je een Short Stay beurs aan?

 1. Start je aanvraag voor een buitenlandverblijf via je Osiris account. Zodra deze aanvraag door je facultaire International Office (voorwaardelijk) is toegekend, ontvang je automatisch een e-mail met verdere instructies voor je beursaanvraag. 

 2. In de e-mail met verdere uitleg over de beursaanvraag staat een link naar een webformulier. Vul dit webformulier volledig in, en klik op 'submit'.

 3. Wanneer je het webformulier hebt ingediend, ontvang je, ongeveer na één werkdag, van ons een e-mail met het Grant Agreement en de Letter of Approval. Stuur dan de volgende documenten uiterlijk twee weken vóór aanvang van je uitwisseling naar studentexchange@ru.nl:
  • Het Grant Agreement, ondertekend door jezelf. Lees dit document goed door! Hier staan de voorwaarden van de beursaanvraag in benoemd.
  • Een ingevulde en ondertekende toestemmingsverklaring (docx, 64 kB) van je facultaire International Office, waarin de relevantie van het project voor je studie wordt aangegeven.
 4. Zodra wij de documenten hebben verwerkt, sturen we je een e-mail over je aanvraag met eventuele toekenning. Het kan ongeveer 5 werkdagen duren voor je documenten verwerkt zijn.

Voorschot op je Short Stay beurs nodig?

Indien gewenst, kun je een voorschot van 75% van je beursbedrag ontvangen op je bankrekening. Heeft dit jouw voorkeur, geef dit dan aan op het webformulier. De rest van de beurs ontvang je na het einde van je buitenlandverblijf, zodra je de laatste documenten hebt ingeleverd en aan alle voorwaarden hebt voldaan. Zie hiervoor hieronder ‘Aanvraag Short Stay beurs FTR afronden’. Voldoe je niet aan alle voorwaarden, dien je het al verstrekte voorschot terug te betalen.

Aanvraag Short Stay beurs afronden

Na het einde van je buitenlandverblijf, ontvangen wij graag binnen één maand na afloop, via studentexchange@ru.nl, de volgende documenten:

 1. Een certificaat van deelname
 2. Een online studentenverslag met foto's van je ervaring. Je ontvangt enkele weken vóór het einde van je verblijf de link naar dit verslag via e-mail.

Let op: deze documenten moeten binnen één maand na afloop van je uitwisselingsperiode naar studentexchange@ru.nl gestuurd worden. Wanneer je achteraf nog gaat reizen, is het je eigen verantwoordelijkheid dat de documenten op tijd binnen zijn. Wij zullen je documenten bekijken, en als je aan de voorwaarden voldoet het (eventuele) resterende beursbedrag zo snel mogelijk overmaken. Je ontvangt een e-mail zodra je afrekening in behandeling is genomen.

Digitale Short Stay beurs

Mocht het coronavirus weer opspelen en fysieke (korte) verblijven in het buitenland niet meer mogelijk zijn, bestaat er de mogelijkheid om de Short Stay beurs aan te vragen voor deelname aan een virtueel kort programma aan een buitenlandse instelling. Let op: beurzen voor een fysiek verblijf hebben voorrang over beurzen voor een virtueel verblijf. Neem contact op met je facultaire International Office om te kijken of je in aanmerking komt voor deze virtuele beurs.

 • De digitale Short Stay beurs is een beurs van maximaal €375 per week, gerelateerd aan inschrijfkosten en een maximum van 2 weken.
 • De algemene voorwaarden voor de Short Stay beursaanvraag blijven hetzelfde (zie hieronder), maar wél is een bewijs van betaalde inschrijfkosten als extra aan te leveren document verplicht.
 • Je kunt tijdens je studie maar 1x een Short Stay beurs aanvragen en toegekend krijgen, deze digitale beurs valt daar ook onder.
 • Voordat je een digitale Short Stay beursaanvraag kunt doen, moet je hiervoor toestemming hebben van je faculteit

Voortijdig afbreken buitenlandverblijf

Mocht je voortijdig je buitenlandverblijf moeten afbreken wegens bijzondere omstandigheden buiten je macht om, neem dan contact met ons op: studentexchange@ru.nl

Aanvullende informatie en contact

Voor vragen over de aanvraagprocedure in Osiris en de selectie voor de beurs kun je contact opnemen met het International Office Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen, via internationaloffice@ftr.ru.nl. Hier kun je ook terecht als je meer algemene vragen hebt over zomeruniversiteiten.

Neem bij vragen over het inleveren van bovengenoemde documenten, de uitbetaling of eindafrekening van deze beurs gerust contact op met Student Life and International Mobility via studentexchange@ru.nl