Huisvesting

Onderhuur via Student Life and International Mobility (SLIM)

Wanneer je tijdelijk naar het buitenland gaat, is het financieel aantrekkelijk om je kamer in onderhuur te doen. Dit kan eventueel ook via het Housing team van SLIM. SLIM bemiddelt namelijk bij het vinden van woonruimte voor internationale studenten en medewerkers aan de Radboud Universiteit. Ook studenten die bij SSH& een kamer huren, kunnen hun kamer via SLIM in onderhuur doen.

Studentenkamer bonusregeling 1e semester 2022-23

Voor het 1e semester van 2022-23 kun je in aanmerking komen voor de zogenaamde studentenkamer bonusregeling. Dat betekent dat je een eenmalige bonus van € 350 kunt ontvangen wanneer je voldoet aan de voorwaarden voor onderverhuur van je kamer in deze periode via SLIM. Een van de vereisten hiervoor is bijvoorbeeld dat je kamer in Nijmegen beschikbaar moet zijn van zaterdag 20 augustus 2022 t/m vrijdag 27 januari 2023.

Deadline voor aanmelden is 1 juni 2022.

Mocht je interesse hebben, maar de huurperiode wijkt tot drie weken af van de hierboven vermelde data, stuur dan toch even een mailtje naar housing@ru.nl. We bekijken dan per individueel geval de mogelijkheden.

Benieuwd of je aan de voorwaarden voldoet? Kijk dan hier.

Let op: gezien de huidige onzekerheid of jouw buitenlandverblijf door kan gaan, is het mogelijk om je kamer aan te melden en op een later tijdstip het aanbod te annuleren als je je kamer niet meer kunt aanbieden door te mailen naar housing@ru.nl.

Hoe meld je je kamer aan?

Als je je kamer voor onderhuur via SLIM wilt aanmelden, kan dat door te klikken op deze pagina: Aanmelden kamer.

Onderverhuur van je kamer buiten de pieken om

We doen uiteraard altijd ons best, maar we kunnen helaas niet garanderen dat je kamer via ons kan worden onderverhuurd.  Een en ander is immers afhankelijk van de vraag naar kamers die wij ontvangen en de match met ons aanbod. Zorg er dus altijd voor dat je je kamer op verschillende manieren voor onderverhuur aanbiedt om zo je kansen te vergroten.

Veel voorkomende vragen over het verhuren van kamers

Antwoorden op veel gestelde vragen over kamerverhuur vind je onder FAQs (Frequently Asked Questions).

Woonruimte in het buitenland regelen

Als je als Nijmeegse student op uitwisseling naar het buitenland gaat, ben je meestal zelf verantwoordelijk voor het vinden van woonruimte. Sommige buitenlandse universiteiten bemiddelen hier echter bij of bieden zelf huisvesting op hun campus aan. Informeer dus tijdig naar de (on)mogelijkheden hiervoor bij gastuniversiteit. Op de Wil Weg site van EP-NUFFIC vind je ook handige tips.