Zoek in de site...

Weer terug

Terug

niet vergetenHet zit er weer op. Je bent terug in Nijmegen. Je hebt vast bijzondere indrukken opgedaan. Veel gezien en meegemaakt. En, ongetwijfeld nieuwe vrienden achtergelaten.
Voor even had je een ander leven. Misschien vind je het dan ook best wennen om hier nu weer te wennen. Zelfs al is het tegelijkertijd fijn om thuis te zijn. In het voorjaar en najaar vindt een home-coming bijeenkomst plaats. Hier kun je, samen met andere studenten die naar het buitenland zijn geweest, terugkijken op je leermomenten en de Culture Shock bij terugkomst. Ook hoor je hoe je alles wat je geleerd hebt -ook over jezelf- nu verder in kunt zetten, bijvoorbeeld voor je carrièreplanning.

Niet vergeten: conversie en bijschrijven van behaalde studiepunten / beursafhandeling

Afhankelijk van je situatie moet je nu nog wat zaken (administratief) afhandelen. Bijvoorbeeld voor de afwikkeling van je Erasmus+ beurs. Of voor het laten bijschrijven van de cijfers die je hebt behaald in het buitenland. En, hoe moet je een in het buitenland behaald cijfer precies beoordelen? Houd er rekening mee dat ook nu voor bepaalde zaken deadlines gelden.

Je ervaringen delen met andere studenten?

  • Radboud Go Abroad week: vertel tijdens een van de voorlichtingsbijeenkomsten aan studenten die zich nog aan het oriënteren zijn op een buitenlandverblijf hoe jij het hebt aangepakt. Meer informatie over en contactgegevens voor Radboud Go Abroad vind je hier: www.ru.nl/radboudgoabroad
  • Pre-departure bijeenkomst: Geef studenten die op het punt staan te vertrekken de laatste handige tips mee.
  • Je ervaringen (studentverslag) online delen met andere studenten die zich nog oriënteren op een buitenlandverblijf.

Word RIS mentor voor internationale studenten of lid van ESN

Je kunt je enthousiasme over je uitwisselingsperiode ook inzetten bij Radboud International Students (RIS). RIS is dé overkoepelende internationale studentenvereniging van de Radboud Universiteit en valt onder het International Office. RIS is een vereniging die gerund wordt dóór studenten vóór studenten. Als RIS-mentor kun je eraan bijdragen dat ook internationale studenten in Nijmegen een onvergetelijk verblijf hebben. Geef je hier op, want we kunnen je hulp vaak goed gebruiken!

Je kunt je ook aansluiten bij ESN Nijmegen. Deze internationale studentenvereniging richt zich op het samenbrengen van studenten die internationaal georiënteerd zijn, zowel Nederlands als buitenlands. ESN organiseert daarvoor verschillende sociale activiteiten.

Haal meer uit Erasmus+: ga nóg een keer!

Wist je dat je binnen het Erasmus+ programma tijdens elke fase van je studie (Bachelor, Master én PhD) maximaal 12 maanden naar het buitenland mag? Dat betekent een totaal van 36 maanden. En, die periode hoeft bovendien niet aaneengesloten te zijn.

De minimumduur voor elk stageverblijf is 2 maanden en voor elk studieverblijf 3 maanden. Mocht je dus nog beursmaanden overhebben, ga dan gerust nog een keer op uitwisseling. 
Zelfs in het jaar na je afstuderen mag je nog een Erasmus+ beurs aanvragen voor een buitenlandstage. Belangrijk hierbij is wel dat je de aanvraag start als je nog ingeschreven staat als student.
Meer weten? Neem contact op met je facultaire International Office.

Nog een keer weg? Vind snel de juiste beurs!

Kijk op www.ru.nl/studyabroadgrants

Alumni netwerken & toekomstige mogelijkheden

Verschillende alumni netwerken staan open voor wie in het buitenland op uitwisseling is geweest. Bijvoorbeeld:

  • GaragERASMUS is een professioneel netwerk van Erasmus Generation, met als doel het ondersteunen en stimuleren van een beter geïntegreerd Europa. Het netwerk biedt een online community en mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen
  • Erasmus+ Student en Alumni Alliance (ESAA) richten zich op het versterken van de samenwerking tussen studenten en alumni, door de organisatie van verschillende activiteiten op het gebied van netwerken, professionele ontwikkeling en interculturaliteit
  • Organisation for Cooperation, Exchange and Networking (OCEAN) is een netwerk voor wie buiten Europa op uitwisseling is geweest. Dit netwerk organiseert netwerk evenementen en activiteiten om professionele vaardigheden te ontwikkelen. Ook biedt OCEAN financieringsmogelijkheden voor het opzetten van een eigen project
  • ESN’s ErasmusIntern.org biedt stages, vrijwilligerwerk en werkervaringsplekken door heel Europa