Zoek in de site...

Financiering van onderzoek

Hoe vergroot je de kans op subsidiëring van je onderzoeksproject? In alle stappen op weg naar samenwerking en sponsoring is communicatiekracht essentieel. Met onderstaande trainingen vergroot je je kans van slagen.

Je kunt deze training ook op afstand volgen via de virtual classroom.

Financiering onderzoek

Project proposals and reports

Het aanvragen van een subsidie is een tijdrovende klus en de kans van slagen niet al te groot. Tegelijkertijd heeft de toekenning van een grant een enorm effect op je loopbaan. De vraag hoe je je projectvoorstel optimaal over het voetlicht brengt en verkoopt, is daarmee een relevante. In deze module kruip je in de huid van de beoordelaar en schrijf je aanvragen die impact hebben en rapportages die goed leesbaar zijn.

Writing rebuttals

In  uw weerwoord geeft u aanvullende informatie, weerlegt u een misvatting en licht toe waar nodig. Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Kritiek is soms vlijmscherp, ongezouten en in uw ogen onterecht. Hoe gaat u hiermee om? Het schrijven van een weerwoord op een referentenrapport vraagt dan ook bovenal om empathie, wijsheid en tact. In deze module krijgt u de do’s en don’ts en specifieke schrijftips.

Pitching and poster presentations

Een goede presentatie helpt je om financiering binnen te halen. Hoe onderscheiden goede presentaties zich van een doorsnee verhaal? Ze schitteren en sprankelen; ze zijn boeiend en overtuigend; ze geven de doorslag. Hoe kun je als wetenschapper je mondelinge presentatie opwaarderen tot een voordracht waarmee je je publiek aanspreekt en overtuigt? Tijdens deze training werk je met een zevenpuntenplan om commissies te imponeren met heldere en boeiende verhalen.

Interview skills

Hoe haal je het maximale uit een interview met een grant panel? Je krijgt niet alleen vragen die je had kunnen voorspellen, maar ook uit onverwachte hoek. Hoe houd je de regie, geef je antwoord en maak je tegelijkertijd een statement? Hoe reageer je effectief, bondig en bovenal overtuigend? De inhoud van je antwoord staat voorop, maar je communicatiestijl en de sfeer tijdens het interview zijn beeldbepalend. Ook deze kun je meenemen in je voorbereiding.

Collaboration and negotiation

Hoe kun je de mening van anderen beïnvloeden? Hoe kun je hen zover krijgen dat ze iets voor je doen? Om effectief te kunnen onderhandelen, heb je goede sociale en communicatieve vaardigheden nodig. Je moet weten wat je weg kunt geven, wanneer je eisen moet stellen en hoe je moet compenseren als er moeilijkheden zijn. In deze workshop leer je hoe je anderen kunt beïnvloeden en hoe je effectief kunt onderhandelen in een werksituatie.

Meer informatie en contact

  • Alle trainingen binnen deze module zijn maatwerktrainingen speciaal ontwikkeld voor onderzoekers, promovendi, postdocs en universitair docenten.
  • Je kunt de trainingen zowel in het Engels als in Nederlands volgen.
  • Voor promovendi is er een speciaal cursusaanbod, ontwikkeld in samenwerking met DPO (dienst personeel & organisatie).

Voor meer informatie neemt u contact op met onze afdeling maatwerk:

T: +31 24 361 61 66
E: maatwerk@into.ru.nl


Waarom In'to?

Donkergroen vinkje hoog tempo met snel resultaat

Donkergroen vinkje integratie van taal, communicatie en cultuur

Donkergroen vinkje wij denken met je mee: altijd een training die perfect bij je past

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem dan gerust contact met ons op via:

T: 024 361 61 66

E: maatwerk@into.ru.nl

“Mijn verhaal en vertrouwen werden substantieel beter”

“Eind vorig jaar kreeg ik een uitnodiging voor een interview bij de European Research Council voor een ‘grant proposal’. Het ging om een bedrag van zo’n 2 miljoen euro, dus er hing voor mij veel af van dat tienminutengesprek. Ik riep de hulp in van In’to." lees meer >>

Prof. dr. Mark Huijbregts, hoogleraar Environmental Science