Zoek in de site...

Inclusief communiceren - groepscursus

Alle mensen zijn anders en uniek.  Meer en meer organisaties streven naar een cultuur waarin iedereen zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelt. Dat vraagt het vermogen om op een goede manier om te gaan met verschillen tussen mensen.

De training inclusieve communicatie maakt je bewust van wat inclusiviteit is en geeft je inzichten en handvatten die je helpen om inclusiever te communiceren. De training bestaat uit drie sessies, die alle drie plaatsvinden op de campus van de Radboud Universiteit.

groep_mensen

Sessie 1: Introductie tot inclusiviteit

Wat is inclusie en wat is daarbij belangrijk? Tijdens deze sessie maak je kennis met de diversiteitscirkel en diverse aspecten van diversiteit. We staan stil bij cultureel bewustzijn en de zes competenties voor inclusief communiceren. In deze module ervaar je wat de impact is van je eigen aannames en gedrag in een diverse, interculturele organisatie. Je wordt alert op situaties waarin diversiteit een rol kan spelen en krijgt een dieper inzicht in de impact van cultuur. Je gaat terug met praktische handvatten, ideeën en (vervolg)acties die je de volgende werkdag al kunt toepassen.

Deze sessie vindt plaats op 1 november 2023 van 9.30 tot 12.30 uur.

Sessie 2: Inclusief feedback geven

Tijdens deze sessie staan we stil bij onbewuste vooroordelen; wat zijn het, hoe beïnvloeden ze jouw kijk op anderen en wat betekent dit voor onderlinge interactie? Daarnaast krijg je inzicht in de verschillende (interculturele) strategieën rondom feedback. Dit zorgt ervoor dat je feedback op de juiste wijze kunt interpreteren en je eigen feedback kunt aanpassen aan de ontvanger. Zo lukt het je om in een (cultureel) divers samengesteld team of passende wijze feedback te geven waar iedereen van groeit.

Deze sessie vindt plaats op 8 november 2023 van 9.30 tot 12.30 uur.

Sessie 3: Inclusief taalgebruik

Wil je dat iedereen zich aangesproken voelt en dat je boodschap echt aankomt, dan is het belangrijk om inclusieve taal te gebruiken. Dat is taal die mensen begrijpen en die geen verschil maakt als dat niet relevant is.

Met deze workshop word je je bewust van de valkuilen en leer je waar je op kunt letten om te voorkomen dat je mensen uitsluit met je tekst.

Deze sessie vindt plaats op 15 november 2023 van 9.30 tot 12.30 uur.

Voor wie is deze training bedoeld?

Voor professionals die in hun werk inclusiever willen communiceren.

Praktische informatie

Data trainingen 1, 8 en 15 november 2023
Aantal lessen 3 bijeenkomsten van 3 uur
Lesdag Woensdag
Lestijden 9.30 - 12.30 uur
Deelnemers min. 4 / max. 10

Tarieven

Regulier tarief € 799,-
Medewerkers RU Kosteloos 
Let op: deze cursus wordt door het cvb gefaciliteerd  voor medewerkers van de RU, maar is alleen gratis, mits je minimaal 2 van de 3 bijeenkomsten aanwezig bent. Als je niet aan deze eis voldoet, wordt het cursusgeld automatisch afgeschreven.
Medewerkers Radboudumc, alumni RU en Radboudumc en medewerkers WUR € 719,10,- (10% korting)

Al onze cursussen en trainingen zijn vrijgesteld van btw.

Inschrijven

Heb je nog vragen?

Hier vind je de antwoorden op onze veelgestelde vragen

Heb je hierna nog steeds een vraag? Neem dan contact op met ons Service Centre:
024-361 21 59
info@into.ru.nl
Of vul het contactformulier in.