Zoek in de site...

Intercultureel bewustzijn voor gemeenteambtenaren

Krijg jij steeds vaker te maken met inwoners met een andere culturele achtergrond? Is het antwoord op deze vraag ja? Dan is een training Intercultureel bewustzijn voor gemeenteambtenaren echt iets voor jou.

Door de toegenomen diversiteit krijg je als gemeenteambtenaar steeds vaker te maken met mensen met een andere culturele achtergrond.
Door intercultureel bewustzijn krijg je 'minder gedoe' aan de balie. Jullie zijn immers de mensen die alle dagen klaar staan voor ‘hun’ burgers.

IC gemeenten

Voor wie is een training Intercultureel bewustzijn bedoeld?

Voor gemeenteambtenaren die regelmatig in contact staan met inwoners met een andere culturele achtergrond.

Wat is Intercultureel bewustzijn?

Intercultureel bewustzijn is de eerste stap naar effectieve interculturele baliegesprekken en communicatie in het publieke domein.

De centrale vraag binnen intercultureel bewustzijn is: wat kunnen we doen om het onszelf en anderen makkelijker te maken? Intercultureel bewustzijn geeft je vanuit een divers theoretisch kader inzicht in de verschillende dimensies van cultuur. Je herkent de overeenkomsten en verschillen en word je bewust van je eigen cultuur in relatie tot die van andere culturen. Je weet wat de impact van cultuur is en bent je bewust van jouw eigen handelen en de effecten daarvan. Zo leer je hoe je meer rekening kunt houden met culturele waarden van anderen en krijg je inzicht hoe je effectiever kunt omgaan en communiceren met mensen uit andere culturen. Je verbetert je interculturele vaardigheden, waardoor de onderlinge interactie soepeler en relaxter verloopt. Met andere woorden minder misverstanden of onbegrip, maar juist vergroting van de onderlinge verstandhouding en verbinding.

Wat levert deze training op?

  • Effectieve communicatie tijdens baliegesprekken.
  • Inclusieve en veilige omgeving.
  • Onderling begrip en verbinding.
  • Gevoel van succes en werkgeluk.

Meer informatie

  • Deze training kan je individueel of met een team volgen.
  • Zowel incompany, bij ons of via de Virtual Classroom mogelijk.

Wil je meer informatie over of heb je interesse in deze training Intercultureel bewustzijn? Neem dan contact op met onze afdeling maatwerk.

JA, IK WIL MEER INFORMATIE