Zoek in de site...

Inclusief communiceren

Mensen verschillen. Niet alleen in taal en een etnische, culturele en religieuze achtergrond, maar ook in leeftijd, geslacht, seksuele voorkeur, sociale klasse, mentale of fysieke conditie. Meer en meer organisaties streven naar een cultuur waarin iedereen zich gezien, gehoord en gewaardeerd kan voelen. Dat vraagt om interculturele competentie: het vermogen om succesvol om te gaan met al deze verschillen tussen mensen.

De training inclusieve communicatie bestaat uit drie modules die als 1 geheel in samenhang te volgen zijn.
De training vindt geheel online plaats.

groep mensen

Cultureel bewustzijn

Cultureel bewustzijn en interculturele communicatievaardigheden vormen de basis om vertrouwen en een relatie op te bouwen met diverse samenwerkingspartners. In deze module ervaar je wat de impact is van je eigen aannames en gedrag in een diverse, interculturele organisatie. Je wordt alert op situaties waarin diversiteit een rol kan spelen en krijgt een dieper inzicht in de impact van cultuur. Je gaat terug met praktische handvatten, ideeën en (vervolg)acties die je de volgende werkdag al kunnen toepassen.

Dit is een 3 uur durende sessie op woensdag 19 oktober van 09.30 uur t/m 12.30 uur

Effectieve inclusieve feedback

Je krijgt inzicht in de verschillende interculturele strategieën rondom feedback. Dit zorgt ervoor dat je feedback op de juiste wijze kunt interpreteren en je eigen feedback kunt aanpassen op de ontvanger. Zo lukt het je om in een (cultureel) divers samengesteld team of passende feedback te geven waar iedereen van groeit.

Dit is een 3 uur durende sessie op woensdag 26 oktober van 09.30 uur t/m 12.30 uur

Inclusief taalgebruik

Zij/haar of die/diens, mankracht of menskracht, hoogopgeleid of theoretisch opgeleid? Taalkeuzes laten zien hoe we onze wereld ervaren. Hoe spreek je meer mensen op een positieve manier aan? Waarom hebben kleine woorden soms grote betekenis? Een boeiende workshop voor iedereen die op een concrete manier werken aan een inclusieve cultuur.

Dit is een 2 uur durende sessie op woensdag 2 november van 09.30 uur t/m 11.30 uur

Tarieven

Regulier tarief: € 675,-

Medewerkers RU en Radboudumc & alumni (10% korting): € 607,50

Aantal deelnemers: minimaal 10 - maximaal 12