Zoek in de site...

Inclusieve taal

Communicatie kan veel doelen hebben. Misschien wil je mensen informeren, ze overtuigen van iets of ze tot actie aanzetten. Door onzorgvuldig te formuleren, kun je je doel soms voorbijschieten. Als je wilt dat iedereen zich aangesproken voelt en dat je boodschap echt aankomt, is het belangrijk om inclusieve taal te gebruiken. Dat is taal die mensen gelijkwaardig behandelt, die geen verschil maakt tussen hij/zij/die, kleur, religie, opleiding, vaardigheden, beperkingen en heel veel andere zaken als die niet relevant zijn.

Met deze workshop word je je bewust van de valkuilen en leer je waar je op kunt letten om te voorkomen dat je mensen uitsluit met je tekst.

groep mensen

Voor wie is een workshop inclusief schrijven bedoeld?

Voor iedereen die bewust wil leren schrijven en wil vermijden dat (groepen) mensen zich uitgesloten voelen door woordkeuze of formulering.

Opzet en meer informatie

In een workshop van anderhalf uur krijg je inzicht in diverse aspecten van inclusieve taal en ga je zelf aan de slag met een aantal teksten.

Je kunt deze workshop volgen als team of individu. Voor meer informatie en kostenindicatie neem contact op met maatwerk@into.ru.nl

Aan bod komen zaken als:

  • Wat is inclusieve taal?
  • Waar kan het misgaan?
  • Othering en asymetrische taal
  • Tips en richtlijnen om inclusief te schrijven
  • Beeldgebruik