Lesgeven in een interculturele klas

Herken jij dit?

Een internationale student schrikt enorm als hij een onvoldoende krijgt voor het aspect ‘deelname in colleges’. Hij zegt: “Ik heb aantekeningen gemaakt en heb de docent nooit lastiggevallen.” Wat versta jij onder deelname in colleges?

Wat zou jij doen als je Mark was?

Docent Mark is surveillant bij een tentamen. Tot zijn schrik ziet hij dat een paar internationale studenten hun antwoorden met elkaar uitwisselen.

intercultural_aanbod_voor_onderwijssector

Voor wie is een training Lesgeven in een interculturele klas bedoeld?

Voor docenten die lessen of colleges geven aan leerlingen en studenten uit verschillende culturen.

Wat leer je tijdens een training Lesgeven in een interculturele klas?

Je kunt cultuurverschillen herkennen en krijgt handvatten hoe je kunt omgaan met uiteenlopende situaties als gevolg van culturele diversiteit.

In Lesgeven in een interculturele klas behandelen we lastige situaties op het gebied van culturele diversiteit in de klas of collegezaal. Wanneer loop je de kans op miscommunicatie of onverwachte misverstanden en hoe kan je daarop reageren? We kijken naar vragen als: Wat is precies plagiaat? Hoe streng zijn deadlines? Hoe kunnen we het beste feedback geven?

Bovenstaande dilemma’s komen uit de dagelijkse praktijk van docenten die lesgeven in een internationale context. In Lesgeven in een interculturele klas bouw je bewustzijn op van de impact van culturele diversiteit in de internationale leeromgeving. We behandelen op basis van verschillende theoretische modellen de dimensies van cultuur. Deze vertaal je naar jouw eigen onderwijspraktijk. Je wisselt samen met andere docenten ervaringen uit en benoemt lastige situaties. Deze worden gezamenlijk uitgewerkt in direct toepasbare oplossingen en tips.

Wat levert deze training op?

• Effectieve communicatie.
  • Inclusieve en veilige leeromgeving.
  • Onderling begrip en verbinding.
  • Gevoel van succes en werk/studiegeluk.

• Deze training kan je individueel of met een team volgen.
  • Zowel incompany, bij ons of via de Virtual Classroom mogelijk.

Wil je meer informatie over of heb je interesse in deze training Lesgeven in een interculturele klas? Neem dan contact op met onze afdeling maatwerk.