Zoek in de site...

Intercultureel bewustzijn voor het bedrijfsleven

Werk jij samen met collega's uit andere landen en culturen? Is het antwoord ja? Dan is een training Intercultureel bewustzijn voor het bedrijfsleven echt iets voor jou.

Ben je werkzaam in een andere cultuur dan kan het zo zijn dat je beslissingen neemt vanuit jouw eigen cultuur en op basis van jouw manier van werken. Dat kan zomaar op onbegrip en verzet bij je collega’s stuiten, waardoor de effectiviteit en samenwerking worden verstoord.
Ook de waarde of het belang dat we hechten aan bijvoorbeeld afspraken, tijd, relaties, familie kunnen zeer verschillend zijn. Daarmee ontstaat de kans op miscommunicatie en misverstanden, kunnen we geïrriteerd raken en soms ontstaan er zelfs conflicten.


Internationaal team

Voor wie is een training Intercultureel bewustzijn bedoeld?

Voor iedereen die werkt in het internationale bedrijfsleven.

Wat is Intercultureel bewustzijn?

Intercultureel bewustzijn is de eerste stap naar effectieve interculturele communicatie en succesvol internationaal teamwork.

De centrale vraag binnen intercultureel bewustzijn is: wat kunnen we doen om het onszelf en anderen makkelijker te maken? Intercultureel bewustzijn geeft je vanuit een divers theoretisch kader inzicht in de verschillende dimensies van cultuur. Je herkent de overeenkomsten en verschillen en word je bewust van je eigen cultuur in relatie tot die van andere culturen. Je weet wat de impact van cultuur is en bent je bewust van jouw eigen handelen en de effecten daarvan. Zo leer je hoe je meer rekening kunt houden met culturele waarden van anderen en krijg je inzicht hoe je effectiever kunt omgaan en communiceren met collega's uit andere culturen. Je verbetert je interculturele vaardigheden, waardoor de onderlinge interactie soepeler en relaxter verloopt. Met andere woorden minder misverstanden of onbegrip, maar juist vergroting van de onderlinge verstandhouding en verbinding.

Wat levert deze training op?

  • Effectieve communicatie.
  • Effectieve samenwerking binnen werkgroepen.
  • Gevoel van succes en werkgeluk.

Meer informatie

  • Deze training kan je individueel of met een team volgen.
  • Zowel incompany, bij ons of via de Virtual Classroom mogelijk.

Wil je meer informatie over of heb je interesse in deze training Intercultureel bewustzijn? Neem dan contact op met onze afdeling maatwerk.

JA, IK WIL MEER INFORMATIE