Zoek in de site...

Intercultureel bewustzijn binnen de zorg

Werk jij met patiënten, mede-zorgverleners en collega’s uit andere landen en culturen? Is het antwoord ja? Dan is een training Intercultureel bewustzijn binnen de zorg echt iets voor jou.

Als zorgverlener wordt een groot inlevingsvermogen in de cultuur van de ander verwacht. Alleen als je begrijpt waarom de patiënt palliatieve sedatie weigert of een zwangere vrouw pas in de laatste fase voor de geboorte zaken regelt, kun je passende zorg bieden. Dat is precies wat iedere zorgverlener het liefste doet.

Intercultureel bewustzijn binnen de zorg

Voor wie is een training Intercultureel bewustzijn bedoeld?

Voor iedereen binnen de zorg die werkt met patiënten, mede-zorgverleners en collega’s uit andere landen en culturen.

Wat is Intercultureel bewustzijn?

Intercultureel bewustzijn is de eerste stap naar passende zorg en effectievere patiëntgesprekken binnen de interculturele zorgverlening.

De centrale vraag binnen intercultureel bewustzijn is: wat kunnen we doen om het onszelf en anderen makkelijker te maken? Intercultureel bewustzijn geeft je vanuit een divers theoretisch kader inzicht in de verschillende dimensies van cultuur en medische antropologie. Je herkent de overeenkomsten en verschillen en word je bewust van je eigen cultuur in relatie tot die van andere culturen. Je weet wat de impact van cultuur is en bent je bewust van jouw eigen handelen en de effecten daarvan. Zo leer je hoe je meer rekening kunt houden met culturele waarden van anderen en krijg je inzicht hoe je effectiever kunt omgaan en communiceren met patiënten en collega's uit andere culturen. Je verbetert je interculturele vaardigheden, waardoor het patiëntcontact en de onderlinge interactie soepeler en relaxter verloopt. Met andere woorden minder misverstanden of onbegrip, maar juist vergroting van de onderlinge verstandhouding en verbinding.

Wat levert deze training op?

  • Effectieve onderlinge communicatie.
  • Effectieve samenwerking in zorgteams.
  • Onderling begrip en verbinding.
  • Gevoel van succes en werkgeluk.

Meer informatie

  • Deze training kan je individueel of met een team volgen.
  • Zowel incompany, bij ons of via de Virtual Classroom mogelijk.

Wil je meer informatie over of heb je interesse in deze training Intercultureel bewustzijn binnen de zorg? Neem dan contact op met onze afdeling maatwerk.

JA, IK WIL MEER INFORMATIE