Zoek in de site...

Opfrisser Nederlands

Hun of hen? U hebt of u heeft? Iedereen twijfelt wel eens over de juiste spelling, het gebruik van een woord of de constructie van een zin.

Wie het liever zeker weet, gaat veel plezier beleven aan de maatwerktraining Opfrisser Nederlands.

Opfris Nederlands

Voor wie is een training 'Opfrisser Nederlands' bedoeld?

Voor iedereen die brieven, e-mails of andere teksten schrijft en de taalregels van het Nederlands weer eens wil opfrissen.

Inhoud en aanpak

Op basis van een intakegesprek, jouw wensen en leerdoelen stellen we een programma voor je samen. Vooraf maak je een korte diagnostische toets waarmee je direct ziet welke onderdelen extra aandacht vragen. Afhankelijk van je testresultaten, stellen we het programma samen. Daarbij kunnen we ingaan op diverse struikelblokken.

De training is zinvol, verfrissend en boeiend. De afwisseling tussen invuloefeningen, tekst en uitleg, quizzen, filmfragmenten en een toets ter afsluiting zorgen voor de nodige dynamiek.

Struikelblokken die aan bod kunnen komen:

Spelling van werkwoorden en bekende dilemma’s:

  • gebeurd of gebeurt?
  • gecancelled of gecanceld ?
  • geklaploopt of klap gelopen?

Spelling algemeen:

  • Woorden los schrijven os of aan elkaar: back-upplan of backupplan?
  • Tussen –n en –s in samenstellingen: wezenloos of wezeloos?
  • Gebruik van hoofdletters: raad van bestuur of Raad van Bestuur?
  • Interpunctie: komma, puntkomma of dubbele punt?

Zinsbouw:

  • Stijlfouten, dubbelzeggingen en verkeerde samentrekkingen.
  • Incongruenties in meervoud en enkelvoud.

Op maat

Al onze communicatietrainingen zijn maatwerk. Wat bedoelen we daarmee? 
Je kunt deze training volgen bij ons op locatie, incompany of op afstand via de virtual classroom. Ook een combinatie is mogelijk. In overleg bepalen we wat wenselijk en haalbaar is en bespreken we aanpak en opzet. De kosten voor een incompany- of privétraining zijn afhankelijk van je specifieke wensen. Je ontvangt altijd een offerte op maat!

Wil je meer weten? 
Klik dan op de rode button 'ja, ik wil meer informatie' of mail (maatwerk@into.ru.nl) of bel (024-361 61 66) ons. We maken graag een afspraak met je voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Prijsindicatie
Een individueel maatwerkpakket communicatie kost € 460,- voor een sessie van 1,5 uur. In overleg met de trainer wordt het aantal benodigde sessies bepaald.

PS: Wil je je kennis van Duits, Engels, Frans of een andere taal opfrissen? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres.