Zoek in de site...

Slimmer en sneller lezen

Slimmer en sneller lezen


Slim, strategisch en snel lezen zijn onmisbare vaardigheden voor iedereen die regelmatig stapels teksten moet doorploeteren en daarbij graag tijd wil besparen.

Lezen is een techniek. Een vaardigheid die we onszelf door eindeloos oefenen aanleren. De gemiddelde leessnelheid van volwassenen ligt tussen de 150 en 250 woorden per minuut. Dankzij intensieve training kun je die snelheid minimaal verdubbelen mét behoud van begrip.

Hoe selecteer je snel relevante informatie uit een tekst? En… hoe onthoud je wat je leest?

speedreading

Inhoud en opzet

Deze training verzorgen we op maat voor individuen en kleine groepen.

Je gaat heel praktisch aan de slag. Je oefent met strategieën die je helpen om sneller en kritischer te lezen en dat wat je gelezen hebt beter te onthouden.Aan bod komen:

  • Leessnelheid: hoe komt het dat we zo langzaam lezen?
  • Trainen van oogfixaties en het opvoeren van het leestempo
  • Leesstrategieën: van oriënterend lezen tot samenvatten
  • Actief en doelgericht lezen
  • De SQ3R-methode
  • Verbeteren van concentratie en geheugen
  • Lezen met voorkennis: tekststructuren

Voor wie is een training slimmer en sneller lezen bedoeld?

Voor iedereen die veel moet lezen voor studie of werk en hierbij graag tijd wil besparen.

Wat houdt coaching of training op maat precies in?

Dat je heel gericht aan de slag gaat met jouw concrete vraag, leerwens, tekst of presentatie. Tijdens een kosteloos intakegesprek bespreek je samen met een coach/trainer je wensen en doelen. Daarna ontvang je een vrijblijvende offerte met een programma op maat en de daarbijhorende kosten. Ga je akkoord, dan plan je in overleg data waarop de coaching of training zal plaatsvinden.

Coachingstrajecten en maatwerktrainingen kunnen bij ons op locatie, online of incompany plaatsvinden. In het Nederlands en Engels.

Meer informatie en contact

Wil je meer weten? Neem dan contact op via onderstaande rode button of mail  naar maatwerk@into.ru.nl. We maken graag een afspraak met je voor een vrijblijvend gesprek.