Zoek in de site...

Gratis webinars retorica in verkiezingstijd


Terugkijken gratis webinars: verkiezingsretoriek De Tweede Kamerverkiezingen in vier delen

Democratie en retorica gaan hand in hand, dat weten politici sinds de klassieke oudheid als geen ander. Ook nu zetten de lijsttrekkers alles op alles om 17 maart kostbare stemmen te winnen met Aristoteles’ beproefde cocktail van logos, ethos en pathos.

In een serie van vier webinars vierendelen prof. dr. Bé Breij en dr. Kobie van Krieken van kenniscentrum Peitho de verkiezingsretoriek van de belangrijkste lijsttrekkers.

Voorafgaand aan het debat bereiden zij je in twee webinars voor op de lijsttrekkersdebatten voor de verkiezingen zodat je met een getrainde blik waarneemt hoe er gestreden wordt tussen de lijsttrekkers.

In de week voor de verkiezingen blikken zij in twee webinars met je terug op de debatten. Wat hebben we gezien? Welke lijsttrekker deed een beroep op logica, wie probeerde jou emotioneel te manipuleren en wanneer speelde de reputatie en kennis van een debater een overtuigende rol?

De serie vormt een geheel, je schrijft je dan ook in voor alle vier de webinars samen. Als je je inschrijft nadat één of meerdere webinars geweest zijn, ontvang je de link van de voorgaande webinars om deze terug te kijken.

Voor wie zijn deze webinars bedoeld?

Voor iedereen die interesse heeft in retorica, argumenteren, debatteren en overtuigend communiceren.

Wat valt er te leren van de webinars?

  • De elementen van de klassieke retorica.
  • De kracht van framing en hoe ermee om te gaan.
  • Effectieve (en minder effectieve) debattechnieken.
  • Herkennen van drogredenen.

Bé Breij

Bé Breijis hoogleraar Latijnse taal- en letterkunde en gespecialiseerd in antieke retorica. Bé is directeur van Peitho, Radboud Kenniscentrum voor Retorica.
Ze geldt wereldwijd als specialist op het gebied van de antieke welsprekendheid en maakt en passant graag uitstapjes naar de moderne tijd.

Kobie van Krieken

is universitair docent Communicatie- en IKobie van Kriekennformatiewetenschappen. Ze is gespecialiseerd in de talige en cognitieve aspecten van verhalen en doet daarnaast onder andere onderzoek naar framing en stijlmiddelen in tal van communicatieve contexten.

Webinars gratis terug te kijken

VOORAFGAAND AAN DE LIJSTTREKKERSDEBATTEN

  • Webinar 1: Introductie in retorica en vooruitblik op het lijsttrekkersdebat: logos, ethos en pathos.
  • Webinar 2: Introductie in retorica en vooruitblik op het lijsttrekkersdebat: drogredenenen en framing

NA DE LIJSTTREKKERSDEBATTEN

  • Webinar 3: analyse van het debat op de retorische elementen: logos, ethos en pathos.
  • Webinar 4: analyse van het debat op drogredenen en framing

Webinarreeks retorica in verkiezingstijd