Zoek in de site...

Oratiecoaching

Oratiecoaching

Je oratie is een uitgelezen kans om betrokken toehoorders mee te nemen in je wetenschappelijk veld. Maar hoe verwoord je jaren van onderzoek en ambitie op een manier die zowel collega’s als familie en vrienden kan boeien? Hoe combineer je een doortimmerde wetenschappelijke analyse met idealen, visie, persoonlijke verhalen en humor als dat bij je past? Hoe wordt het -ook voor jezelf- een moment om positief op terug te blikken?

oratie Rob Baltussen

Samen met je coach:

- werk je aan de opbouw van je verhaal, het velevendigen van de tekst en het vertalen naar spreektaal die bij je past;

- selecteer je aansprekende visuele ondersteuning, eventueel met behulp van een grafisch ontwerper;

- bouw je een levendig, afwisselend en eventueel interactief betoog op;

- verfijn je je stijl van presenteren tijdens de 'generale repetitie' op de locatie van de oratie;

- kun je de opname van de 'generale repetie' terugkijken en bespreken.

Tevreden klanten

'Heb je wel al een goed idee maar weet je nog niet goed hoe structuur aan te brengen…..of weet je eigenlijk niet goed wat de boodschap van je verhaal is? Mijn coach heeft mij begeleid om zelf op zoek te gaan naar de logica en verhaallijn van mijn rede. Daarnaast was zij mijn persoonlijke coach in het gehele proces rondom mijn oratie. Heel waardevol.'

prof. dr. M.J. Cima - Behavioural Science Institute

'De oratie is een lastig genre: je moet er heel verschillende publieken mee bedienen. Je moet je familie vertellen waar je nu eigenlijk mee bezig bent, studenten een inspirerend college geven én je vakgenoten brede perspectieven geven op je vak. Maar een oratie moet vooral je eigen verhaal zijn. De coach van In'to heeft me geholpen om precies uit te vinden wat mijn eigen verhaal was en welke vorm goed paste bij mij én bij de inhoud van wat ik wilde vertellen. Ik kijk met veel plezier terug op de samenwerking én op het resultaat.'
prof. dr. M. van Oostendorp - hoogleraar Nederlands en Academische communicatie

Wat houdt een coaching of training op maat precies in?

Dat je heel gericht aan de slag gaat met jouw concrete vraag, leerwens, tekst of presentatie. Tijdens een kosteloos intakegesprek bespreek je samen met een coach/trainer je wensen en doelen. Daarna ontvang je een vrijblijvende offerte met een programma op maat en de daarbijhorende kosten. Ga je akkoord, dan plan je in overleg data waarop de coaching of training zal plaatsvinden.

Coachinstrajecten en maatwerktrainingen kunnen bij ons op locatie, online of incompany plaatsvinden. In het Nederlands en Engels.

Meer informatie

Wil je meer weten? Neem dan contact op via onderstaande rode button of mail  naar maatwerk@into.ru.nl. We maken graag een afspraak met je voor een vrijblijvend gesprek.