Zoek in de site...

Scientific Storytelling

Scientific Storytelling

Welke wetenschappelijke presentaties kun je je nog na afloop nog herinneren? Precies, die waar je gevoelsmatig door geraakt was, waarbij je inlevingsvermogen werkt geprikkeld. Wil je leren hoe je dat doet? Hoe je zelfs data en inhoudelijk complexe materie tot leven brengt? Ontdek de kracht van scientific storytelling!  Maak je presentatie aantrekkelijk om naar te luisteren en zorg voor een geboeid publiek.

Scientific storytelling

Voor wie is een training 'Scientific Storytelling' bedoeld?

Voor iedereen die worstelt met het aantrekkelijk presenteren van een complex inhoudelijke boodschap: wetenschappers, onderzoekers, beleidsmedewerkers, ondernemers en adviseurs.

Inhoud en aanpak

In deze maatwerktraining leer je je publiek te raken in het hart. Je ontdekt hoe je tot de essentie van je boodschap komt, deze aantrekkelijk en begrijpelijk visualiseert en vertaalt naar een pakkend verhaal. Jouw onderzoek, voorstel of advies vormt de basis voor deze training.

Wat komt aan bod?

  • De context van je presentatie
  • Je inzichten en the big idea: de essentie van je onderzoek of advies
  • Schrappen, schrappen en nog eens schrappen tot de kern
  • Storyboard: de structuur van je verhaal
  • Het verhaal van A tot Z
  • Aandachttrekkers en focus
  • Visuals, tools en design
  • De kunst van het vertellen

Op maat

Al onze communicatietrainingen zijn maatwerk. Wat bedoelen we daarmee? 
Je kunt deze training volgen bij ons op locatie, incompany of op afstand via de virtual classroom. Ook een combinatie is mogelijk. In overleg bepalen we wat wenselijk en haalbaar is en bespreken we aanpak en opzet. Wil je de training liever in het Engels volgen? Ook dat kan. De kosten voor een incompany- of privétraining zijn afhankelijk van je specifieke wensen. Je ontvangt altijd een offerte op maat!

Wil je meer weten? 
Klik dan op de rode button 'ja, ik wil meer informatie' of mail (maatwerk@into.ru.nl) of bel (024-361 61 66) ons. We maken graag een afspraak met je voor een vrijblijvend adviesgesprek.