Zoek in de site...

Scholingsaanbod voor (aankomend) docenten NT2


Scholingsaanbod voor (aankomend) docenten NT2

Wil je Nederlands leren geven aan anderstaligen? Of ben je al NT2-docent en wil je je kennis graag verder verdiepen? Radboud in'to Languages heeft jarenlange ervaring met het opleiden en trainen van (aankomend) docenten NT2.

Kies voor een intensieve basisopleiding tot docent NT2 en haal het certificaat 'Competent docent NT2'. Met ons certificaat kun je je registreren als bevoegd docent NT2 in het register van de BVNT2. Je kunt bij ons ook de EVC-procedure van de BVNT2 doorlopen. Wil je je kennis verder verdiepen? Kies dan voor een van onze workshops of masterclasses.

docenten NT2

Duale opleiding tot docent NT2

Wil je graag NT2-docent worden? Met deze opleiding leer je in 16 bijeenkomsten Nederlands geven aan anderstaligen op verschillende niveaus. De opleiding is intensief en bestaat uit 3 onderdelen:
1. Portfolio
2. Plenaire bijeenkomsten
3. Praktijkdeel

'Dankzij deze opleiding ben ik inmiddels al een aantal jaren docent NT2. De experts van Radboud in'to Languages hebben niet alleen hun kennis en vaardigheden, maar ook hun passie voor dit mooie vak overgedragen. Nog dagelijks ben ik blij met de keuze om mezelf bij te scholen en dankbaar voor de mooie opdrachten en inspirerende ontmoetingen die hier nog steeds uit voortvloeien.' - Cursist (anoniem)

EVC-procedure docent NT2

Wil je het certificaat 'Competent docent NT2' verkrijgen? Dat kan bij ons!
Met het doorlopen van de EVC-procedure breng je je competenties (EVC) in kaart. Met het certificaat dat je aan het eind haalt, kun je aantonen dat je een competent NT2-docent bent.

Workshops voor teams docenten NT2


Klaar voor de nieuwe inburgering?

In januari 2022 is het nieuwe inburgeringsstelsel ingegaan. Dit brengt een heel andere organisatie met zich mee. De gemeente krijgt weer de regie, inburgeraars worden sneller en uitgebreider getoetst en gaan dan naar één van de drie leerroutes: de onderwijsroute, de B1-route of de Z-route. Een belangrijk verschil met het huidige stelsel is dat het taalniveau omhoog gaat van A2 naar B1.

Uitdagingen
Het nieuwe stelsel brengt voor elke organisatie nieuwe uitdagingen met zich mee. Is uw docententeam daarop voorbereid? Onze senior trainers/opleiders, die specialist zijn op een of meer van de thema’s die volgens ons aandacht behoeven, kunnen voor u verschillende workshops verzorgen.