Zoek in de site...

Algemene taalvaardigheidscursussen Engels voor docenten

Voor docenten die Engelstalig onderwijs geven, bieden we speciale cursussen Engels aan. Deze cursussen bereiden de docenten voor op de officiële Cambridge-examens die de British Council een paar keer per jaar afneemt. Radboud in’to Languages biedt de cursus aan op de niveaus B2 (gevorderden) C1 (vergevorderden) en C2 (native speaker niveau).

Lesgeven in het Engels - Universiteit

Inhoud van de cursus

 • Docenten worden voorbereid op het Cambridge examen met oefenopdrachten, tips, en proefexamens. Het examen bestaat uit de onderdelen:
  • Reading & Use of English (Paper 1)
  • Writing (Paper 2)
  • Listening (Paper 3)
  • Speaking (Paper 4)
 • De Engelse taalvaardigheid van docenten wordt ontwikkeld tot het beoogde CEFR niveau. Alle vaardigheden komen aan bod: lees- en luistervaardigheid, spreek- en schrijfvaardigheid, grammatica en vocabulaire.
 • In de les wordt alleen Engels gesproken en wordt zoveel mogelijk geoefend met spreken. Ter voorbereiding op de lessen maak je (online) oefeningen waarmee je aan de slag gaat in de les.
 • Docenten krijgen op meerdere momenten in de cursus persoonlijke feedback van de Engels docent.

Opzet

15 bijeenkomsten van 2 uur. Het maximum aantal deelnemers is 16.

Certificering

Aan het eind van de cursus ben je voorbereid om deel te nemen aan het officiële Cambridge-examen van de British council.

Je ontvangt van Radboud in'to Languages een certificaat van deelname aan de cursus, mits je minstens 80% van de sessies hebt bijgewoond.

Locatie

De cursus wordt zowel op locatie bij de school aangeboden, bij Radboud in'to Languages of online. Ook een mix van online en op locatie behoort tot de mogelijkheden.

Instapniveau

CEFR-niveau: B2 of C1, afhankelijk van het gewenste niveau waarop men examen wil doen (C1 of C2).

Docenten dienen eerst een Oxford Online Placement Test (OOPT) te maken. Op basis hiervan bepalen we hun niveau. Docenten die al een B2 Cambridge First certificaat hebben behaald, kunnen zonder vooraf de OOPT gedaan te hebben, deelnemen aan de C1 vergevorderden (Cambridge Advanced) cursus. Hetzelfde geldt voor docenten die al een C1 Cambridge Advanced certificaat hebben. Zij kunnen zonder OOPT-test deelnemen aan de C2 native speaker niveau (Cambridge Proficiency) cursus.

 • Voor een Engels voor gevorderden (B2) - Cambridge First cursus is een OOPT-score (Oxford Online Placement Test) tussen 60 en 80 nodig, of een Cambridge Preliminary certificaat (score c of hoger).
 • Voor een Engels voor vergevorderden (C1) - Cambridge Advanced cursus is een OOPT-score van 80 of hoger verplicht, of een Cambridge-certificaat B2 First – score c of hoger.
 • Voor een Engels op native speaker niveau (C2) - Cambridge Proficiency cursus is een OOPT-score van 100 of hoger verplicht of een Cambridge-certificaat C1 Advanced – score c of hoger.

Cursusmateriaal

Voor iedere cursus wordt een cursusboek gebruikt. Deze dient voor alle docenten voor aanvang van de cursus door de school te worden aangeschaft. Dit cursusmateriaal is niet bij de prijs inbegrepen.

 • B2: Open World First Student's Book with Answers with Online Practice, Cambridge University Press (ISBN: 9781108759052).
 • C1: Open World Advanced Student's Book with Answers, Cambridge University Press (ISBN: 9781108891455)
 • C2: Cambridge English Proficiency Masterclass Student’s Book, Oxford University Press (ISBN: 9780194705240)

Naast het studieboek krijgen deelnemers toegang tot de cursus in Brightspace, de digitale leeromgeving van de Radboud Universiteit. Hierin vind je alle benodigde extra materialen, opdrachten, extra oefenmateriaal en online links ten behoeve van de zelfstudie.

Meer informatie en kosten

We denken graag met je mee over wat het beste past bij je wensen en plannen met plezier een vrijblijvend gesprek. We maken altijd een offerte op maat.

E: maatwerk@into.ru.nl
T: 024-361 61 66