Lecturing in English in the international classroom

Lecturing in English in the International Classroom is een op maat gemaakte cursus om de taal- en communicatievaardigheden te verbeteren die je nodig hebt om een effectieve docent te zijn in het Engels. Dit betekent dat je niet alleen vloeiend Engels moet spreken, de juiste academische stijl moet kunnen gebruiken en je bewust moet zijn van de taalvaardigheid van je publiek, maar dat je ook je publiek moet kunnen boeien en een productieve leeromgeving moet kunnen neerzetten. Daarom concentreren we ons in deze cursus op de volgende aspecten:

Sessie 1: Aan de slag

• Zo bereid je een geweldig college voor: effectief lesgeven in een vreemde taal.
  • Collegetaal: het juiste (wetenschappelijke) register gebruiken.
  • Je eigen taalbank voor collegetaal maken.

Sessie 2: Harde grammatica en uitspraak

• Omgaan met de meest voorkomende grammaticale fouten.
  • Uitspraak en stemgebruik: intonatie, ritme, tempo, begrijpelijkheid, prettig klinken en de irritatiefactor voorkomen.

Sessie 3: Zorgen voor de luisteraar

• Sociaal taalgebruik.
  • Zorgen voor de luisteraar en begrip vergroten. Hoe kun je nagaan of je studenten je begrijpen?
  • Organisatie van cursus en collegezaal: Hoe begin, begeleid en leid je discussies tijdens colleges en houd je daarbij rekening met culturele verschillen in hoe studenten op elkaar reageren.

Sessie 4: De boodschap aanpassen en minicolleges

• Wat is jouw doceerstijl?
  • Creëer veiligheid, begrip en richting in de internationale collegezaal.
  • De boodschap overbrengen en het gebruik van gepaste taal tijdens colleges.
  • Minicolleges en feedback.

Sessie 5: Lastige situaties het hoofd bieden en omgaan met beeldmateriaal

• Diplomatie in de collegezaal
  • Vragenronde
  • Verwijzen naar beeldmateriaal in het Engels: labelen, markeren, trends beschrijven en afbeeldingen gebruiken.

Sessie 6: Een-op-een tutorsessie met de trainer

Zelfstudieopdrachten

Buiten deze sessies om moet je ook zelfstudieopdrachten maken in Brightspace. Deze opdrachten bestaan uit taaloefeningen, analyse van colleges en lezingen, presentaties en discussies, het ontwerpen van visuele hulpmiddelen en hand-outs, en het voorbereiden van een minicollege (15 minuten). Dit neemt per sessie ongeveer drie uur in beslag, afhankelijk van de individuele studiebehoeften van de deelnemer.

Wat gebeurt er voor de cursus?

We nemen contact op om je een aantal vragen te stellen over je studiebehoeften. Je kunt ook vragen om een trainer om je doceervaardigheden te observeren en te analyseren via onze Lecturing Observation Service: LOS

Welk niveau moet ik hebben in het Engels?

Bij voorkeur C1 of C2, volgens het Gemeenschappelijk Europees referentiekader. Je kunt een niveautest doen om erachter te komen wat je taalniveau is.

Materialen

De deelnemers ontvangen een op maat gemaakt cursuspakket.

Meer weten?

Wil je meer informatie over deze training, neem dan contact op met onze afdeling maatwerk:

Lecturing Observation Service

Wil je geen training volgen, maar heb je wel behoefte aan concrete feedback op jouw doceervaardigheden in het Engels, dan is onze Lecturing Observation Service wat voor jou.