Zoek in de site...

Classroom English Intensive Programme

Bent u vakdocent op een TTO-school of een mbo school waar Engelstalig onderwijs wordt gegeven, maar bent u nog onzeker over uw Engels? Speciaal voor u heeft Radboud in'to Languages het Classroom English Intensive Programme ontwikkeld. In een exclusieve setting krijgt u binnen een week de basisvaardigheden aangereikt om zelfverzekerd uw vak te kunnen geven in het Engels. Daarna kunt u de opleiding voor het Certificate in Advanced English doen, met als eventueel einddoel het Certificate of Proficiency in English.

Doelgroep
Vakdocenten van bestaande en startende TTO-scholen die het Engels minimaal beheersen op B2-niveau.

Doel
Het doel van deze cursus is Nederlandse vakdocenten zoveel mogelijk onderdompelen in het Engels, zodat ze in korte tijd de basisvaardigheden van het lesgeven in het Engels verwerven.

Opzet cursus
Het programma start op maandagochtend en eindigt op vrijdagmiddag. Vijf dagen lang bent u intensief bezig met Engels. Afhankelijk van het instapniveau, schooltype en aantal deelnemers kan ook gekozen worden voor een 3- of 4-daagse variant.

Onder leiding van een ervaren team Radboud in'to Languages docenten volgt u diverse workshops afgewisseld met perioden van begeleide zelfstudie, ruime pauzes en een lekkere lunch. De hoofdcomponenten van het programma zijn:

  • het verwerven van het vocabulaire dat nodig is om vaklessen in het Engels te kunnen geven, het zogenaamde Classroom English;
  • de didactiek van het lesgeven in een tweede taal;
  • het opbouwen van het specifieke vakjargon;
  • minilessen en een afsluitende proefles.

De voertaal tijdens de cursus (en ook in de pauzes) is Engels. Er wordt veel en intensief geoefend met verschillende didactische werkvormen, paar- en groepswerk, activiteiten in de klas, warmers en energizers, en strategieën om vakinhoud en taal te combineren. De cursus wordt afgesloten met proeflessen. Centraal staat het verbeteren van de spreekvaardigheid van de deelnemers; waar nodig wordt gewerkt aan grammatica en uitspraak.

Certificering
U ontvangt na de cursus een certificaat.

Locatie
Radboud in'to Languages of een trainingslocatie bij u in de regio.

Kostenindicatie
€ 9800,- per groep van maximaal 12 deelnemers voor een cursus van 1 week.

Niveaubepaling
Deelnemers moeten kunnen aantonen dat zij qua spreekvaardigheid Engels op B2-niveau zitten. Desgewenst toetsen wij kosteloos uw spreekvaardigheidsniveau tijdens een intakegesprek.

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze training, neem dan contact op met onze afdeling maatwerk:'Anyone who wants to become a TTO teacher should do this Programme for it is very inspiring and useful'
docent van het Durendael/Cambreur College in Dongen