Zoek in de site...

'Cursus Engels moet verplicht worden voor medisch studenten'

Afgelopen half jaar volgden studenten van het Honoursprogramma Medical Sciences van de Radboud Universiteit 12 weken lang de cursus English Proficiency, verzorgd door In’to-docenten Caro Struijke en Hannah Kunert. Tijdens de cursus behandelden ze academic writing, popular science writing, presentation skills, pronunciation en diplomacy skills. Reguliere studenten krijgen deze cursus nog niet. Daar moet verandering in komen, vinden studenten Renée Thewissen en Joshua Climo.

Tijdens de cursus schreven de studenten een review over een medisch onderwerp naar keuze, een populair wetenschappelijk artikel en moesten ze een presentatie verzorgen. Na afloop van de cursus kwamen twee studenten (Renée Thewissen en Joshua Climo) naar Caro toe. Zij lieten weten: “Deze cursus moet verplicht worden gesteld voor alle studenten van de medische faculteit die met onderzoek te maken hebben”. Wij van Radboud in’to Languages, gingen met ze in gesprek.

Renée Thewissen

Renée Thewissen, student Biomedische wetenschappen

Renée vertelt: “Ik heb het meeste geleerd van het In’to trainingsmateriaal met opdrachten. Hierin werd stap voor stap uitgelegd hoe je een artikel opbouwt en hoe je bijvoorbeeld een goede introductie schrijft. In keypoints werd aangegeven waar je aan moet denken bij het schrijven van bepaalde onderdelen. Stap voor stap werd ik zo geholpen bij het schrijven van een goed artikel. In de lessen bespraken we de opdrachten, waardoor je als student altijd zorgde dat je goed was voorbereid.”

Joshua wist van tevoren niet wat hij kon verwachten. “Mijn Engels was al redelijk, dus ik dacht dat de cursus niet zo nuttig zou zijn, maar het tegendeel bleek waar. Ik vond het vooral goed om te leren welk Engels je gebruikt in wetenschappelijk onderzoek, dit is in veel opzichten heel anders dan het reguliere Engels. Een concreet voorbeeld hiervan is de nuance die je kunt aanbrengen door verschillende werkwoordvormen te gebruiken. Daarnaast was het goed inzicht te verwerven in de structuur van wetenschappelijke teksten, dit helpt mij ook nu nog in grote mate bij het schrijven van verslagen."

Deze cursus moet er voor alle studenten zijn

Wij vroegen Renée en Joshua waarom de studenten van de reguliere track  ook deze cursus zouden moeten volgen. Renée: “Studenten Biomedische wetenschappen moeten vanaf jaar 1 al veel verslagen schrijven, maar krijgen pas een cursus Academic Writing in jaar 3”. Dat moet anders, vindt Renée: “Ik vraag me af waarom we deze cursus niet in het eerste jaar krijgen. Ik heb er zoveel van geleerd en schrijf nu gemakkelijker en sneller mijn verslagen. Vooral het schrijven van reviews moeten ze eerder in de studie behandelen”.

J.Climo

Joshua Climo, student Geneeskunde

Joshua studeert Geneeskunde, waar ze helemaal geen cursussen Engels krijgen tijdens hun opleiding. “Het niveau van Engels bij ons op de opleiding is niet heel hoog. Natuurlijk worden veel studenten geen onderzoeker, maar voor de mensen die wel het onderzoek in gaan is deze cursus van groot belang. Zij worden straks geacht op wetenschappelijk niveau artikelen te schrijven. Als je taalvaardigheid Engels niet hoog genoeg is, wordt het lastig om te publiceren”, aldus Joshua.


Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze cursussen, neemt u dan contact op met ons Service Centre via:

T: +31 24 361 21 59
E: info@into.ru.nl