Zoek in de site...

Handige gratis (ver)taalapps voor op vakanties


Handige gratis (ver)taalapps voor op vakanties

Als je een taal echt wil leren, dan adviseren we een taalcursus met een docent die je stimuleert en alles weet van uitspraak, grammatica en de cultuur van een taal. Maar daarnaast kan het op vakantie ook handig zijn om een (ver)taalapp bij de hand te hebben, bijvoorbeeld voor het snel opzoeken van een woord of zinnetje. We zetten een paar handige apps op een rij:

Duolingo
Duolingo is een gratis taalapp die onze docenten wel eens aanraden om extra mee te oefenen, als aanvulling op een cursus. Deze app is handig en leuk om bijvoorbeeld je Italiaans mee te oefenen terwijl je in Italië aan een heerlijke prosecco of cappuccino zit. Het spreekt natuurlijk voor zich dat je het allermeeste leert van het socializen met locals.

Duolingo

Ananas
De Nederlandse uitvinding Ananas is de Tinder van de taalapps. Ananas noemt zichzelf de enige ‘sociale’ taalapp, waarbij je op een natuurlijke manier een andere taal kunt leren door andere mensen te ontmoeten. Zo kun je bijvoorbeeld via de app een afspraak maken met een student in een café in Rio de Janeiro, om zo je Portugees bij te spijkeren. Een ideale app om nieuwe vrienden te maken in het buitenland.

Ananas

Tandem Language Exchange
Tandem is een app die je makkelijk in contact brengt met native speakers waarmee jij een bepaalde taal kunt oefenen. Je kunt met elkaar chatten en spraakberichten sturen. De app heeft handige functies zoals een ingebouwde vertaalknop en de mogelijkheid om elkaars teksten te corrigeren.

tandem app logo

Google Translate
Deze gratis app is prima voor een snelle korte vertaling. Je richt de camera van je smartphone op een menukaart of een informatiebord in een museum, en je kunt lezen waar het ongeveer over gaat.

Google Translate

Voor een professionele vertaling raden we de diensten van onze afdeling Vertaling & Tekstredactie aan.

Andere interessante artikelen voor op vakantie