Zoek in de site...

Een online cursus Engels bij In'to

door Rebecca van Veen

Rebecca van Veen

Begin maart ben ik begonnen aan de cursus English for IELTS and RATEr bij Radboud in’to Languages. De lessen begonnen klassikaal, maar door het coronavirus konden we ze niet voortzetten. Gelukkig kwam er een passend alternatief voor in de plaats; de online lessons. Ik vind de online lessen zeer prettig om te volgen, ze zijn overzichtelijk en bevatten alle informatie en lesstof die je bij een normale les ook zou krijgen. Onze docent Myrte zet elke week een pre-session video online die we kunnen bekijken ter voorbereiding van de online class. Op deze manier kunnen we ons goed voorbereiden zodat we onze tijd tijdens de les optimaal kunnen benutten.

De lessen van Myrte zijn helder en doelgericht en ik vind haar een hele goede docent. Ze zorgt voor een goede voorbereiding, houdt overzicht en heeft een rustige en zeer duidelijke manier van lesgeven. Ze luistert goed naar ieders wensen en er is altijd ruimte voor het stellen van vragen. Je merkt dat er veel ruimte is voor oefening en dus ook voor het maken van fouten, dit is heel prettig voor het leerproces.

Naar mijn idee dwingt het online lesgeven je ook tot meer efficiëntie, omdat je je nóg meer focust op wat echt van belang is in de leerstof. Door deze manier van werken krijg je meer gedaan en geleerd in kortere tijd. Tijdens de lessen kun je meekijken met een PowerPoint die de docent heeft gemaakt. Ook is er ruimte om vragen te stellen en opdrachten te sturen in de chat. Deze functies dragen positief bij aan de communicatie en de interactie tussen de studenten en de docent. Bij opdrachten die je normaal een op een zou doen met een klasgenoot, zoals een spreekopdracht, word je in een zogenaamde breakoutroom geplaatst. In deze classroom kun je enkel elkaar zien en horen en kun je in alle rust samen de opdracht maken.

Op wat enkele technische kwaaltjes na (denk aan een uitgevallen microfoon of slechte wifi- verbinding), vind ik de online lessen een geweldig alternatief voor de reguliere lessen. Het is overzichtelijk, helder, efficiënt en comfortabel.

Rebecca van Veen

Heb je ook interesse in een online taalcursus?

Bekijk ons volledige zomeraanbod:

Online taalcursus in zomer