Zoek in de site...

In'to feliciteert prof. Marc van Oostendorp met betoverende oratie

Prof. Marc van Oostendorp hield gisteren, 25 oktober, een betoverende inaugurele rede met als titel “Spreken voor leken in 45 minuten”.  Als onze In’to-hoogleraar Academische Communicatie, hield hij een vlammend betoog voor communicatieve vaardigheden, gebaseerd op taalkennis voor alle academici, binnen en buiten de universiteit.

toverstaf

Denken zonder taal is onmogelijk en dat maakt taal onmisbaar in elke situatie waar wetenschap een rol speelt. In de 21e eeuw zijn wetenschappers bovendien meer dan ooit in contact met de wereld en deel van uiteenlopende netwerken. Academische Communicatie is daarmee wezenlijk deel van hun werk en verantwoordelijkheid. Universiteiten hebben hierin een belangrijke vormende rol. Zij zijn er, zo stel prof. Van Oostendorp, verantwoordelijk voor dat studenten gaandeweg hun opleiding deze taalkennis en communicatieve vaardigheden verwerven of dit nu in het Nederlands of in het Engels is.

Marc van Oostendorp riep tot besluit de overvolle Aula op met hem mee te strijden, zodat we studenten van meet af aan opleiden tot welbespraakte, vakkundige taalgebruikers.

We feliciteren Marc van Oostendorp met zijn benoeming. Voor ons betekent deze stap een verdere inhoudelijke fundering van onze academische communicatie- en taaltrainingen.