Zoek in de site...

Onze organisatie


Over In'to Languages

Communicatie is de sleutel tot individueel slagen en succesvol samenwerken

Wie communicatief sterk is, kan werelden bij elkaar brengen. Daarom helpt Radboud in’to Languages je bij het ontwikkelen van een rijk communicatief register. In elke taal. We geloven dat taal en communicatie essentieel zijn bij het bereiken van persoonlijke of professionele doelen. Dit vormt de rode draad voor alles wat we doen.

Onze expertise is geworteld in de wetenschap en getoetst in de praktijk. We zijn er voor hoogopgeleiden binnen én buiten de universiteit. We combineren wetenschappelijke kennis, inzicht en praktische vaardigheden in taal en communicatie om je persoonlijke en professionele grenzen te verleggen. Prikkelend, op niveau en met plezier. Dat ervaar je in alles wat we doen: in onze trainingen, cursussen, coachingstrajecten en opleidingen en bij de adviezen die we schrijven, onze taaltoetsen en vertalingen.

Wij zijn

In'to! Dé partner voor al je vragen op het gebied van taal en communicatie.

In'to bestaat uit Radboud in'to Languages en Wageningen in'to Languages.

Wij helpen

professionals, academici, studenten, onderwijsinstellingen, gemeentes, ziekenhuizen en bedrijven om beter te communiceren.

Wij verzorgen

 • taal- en communicatrainingen
 • vertaal- en redactiewerkzaamheden
 • scholing voor docenten
 • coaching en advies op het gebied van taal, communicatie en toetsing.

Wij onderscheiden ons door

 • onze verbondenheid met de Radboud Universiteit en Wageningen University and Research
 • onze hoogopgeleide experts
 • onze altijd praktische en doelgerichte op wetenschap gestoelde trainingen

Maak kennis met onze collega's

Wij geloven dat

 • taal, communicatie en cultuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn;
 • je het beste leert vanuit een heldere behoefte, in een voor jou relevante context, op de manier die het beste bij je past;
 • je leert door te doen, te proberen en af en toe de plank mis te slaan, maar dan wel binnen een fijne en veilige leeromgeving;
 • je leert door zelf aan de slag te gaan én samen te werken met anderen, omdat je ook leert van elkaar;
 • inzet van technologie het contactonderwijs verrijkt en leidt tot het beste van twee werelden; een docent die je motiveert en enthousiasmeert en de mogelijkheid om in eigen omgeving en tempo te leren;
 • de hoeveelheid taalcontact en deelname aan interactie in positieve zin de verwerving van een taal beïnvloeden. Daarom zijn de voer- en instructietaal bij onze taaltrainingen zo veel mogelijk in de doeltaal.

Bij ons krijg je

kwalitatief hoogstaande trainingen en cursussen waarbij jouw doelen, vragen en ambities centraal staan en het uitgangspunt vormen van je training, cursus of coaching.

Onze visie

Wij geloven in een wereld waarin taal en communicatie verbinden. Ze verrijken, verrassen en scherpen ons denken en handelen. Ze openen werelden en dragen bij aan cohesie in de samenleving.

Onze missie

Wij helpen mensen elkaar goed te verstaan door ze te laten excelleren in taal en communicatie.

In'to in cijfers

Kernwaarden

Maatschappelijk betrokken en duurzaam ondernemen

dat vinden we belangrijk! We zetten ons op verschillende manieren belangeloos in voor projecten die de wereld net een stukje mooier maken. Denk aan:

 • Vertaalwerk voor AYA;
 • Gratis taallessen voor mensen van Shelter City;
 • Actieve bijdragen in het Buddy-project en de Werkgroep Vluchtelingen van de Radboud Universiteit.

Ook werken we papierarm. Tussen locaties overleggen we zo veel mogelijk online. Kantoormeubilair en -artikelen hergebruiken we of geven we een nieuwe bestemming.

Historie

In 1992 zijn we kleinschalig begonnen als Universitair Talencentrum Nijmegen (UTN) met enkele talen en cursussen.

Onze naam veranderde naar Radboud in’to Languages, waaruit onze verbondenheid met de Radboud Universiteit sterker blijkt. In 2011 zag  Wageningen in'to Languages het licht; het taal- en communicatiecentrum van Wageningen University and Research. Beide centra hebben eigen focusgebieden en doelgroepen én zijn samen een. Daarom gebruiken we ook vaak de naam In'to of In'to Languages.

Inmiddels verzorgen we vanaf beide locaties een keur aan taal- en communicatietrainingen, zijn we uitgegroeid tot opleider voor docenten en hebben we een vertaal- én toetsafdeling.

Logo radboud Academy

Wij zijn partner van Radboud Academy. Radboud Academy brengt jaarlijks gemiddeld 750 cursussen, trainingen en lezingen gericht op de diverse vakgebieden voor je samen. Of je nu science based kennis wilt opdoen, praktische vaardigheden wilt bijspijkeren of nieuwe inzichten wilt verwerven met vakgenoten. Keep learning, stay curious!

Lidmaatschappen en keurmerken


NUT kwaliteit         Cercles       Blik op WerkKwaliteitsgroep educatie en taal