Zoek in de site...

The In'to way: onze visie op leren

Wij geloven dat je het beste leert vanuit een heldere behoefte, in een voor jou relevante context, op de manier die het beste bij je past en dat leren altijd betekenisvol moet zijn. Leren motiveert en inspireert. Daarom creëren we ook voor onze eigen mensen voortdurend mogelijkheden om zich te blijven ontwikkelen, te leren en te reflecteren. Stagiairs en hun frisse blik en inbreng, ontvangen we met open armen.

Een persoonlijke en servicegerichte aanpak met korte lijnen, daar kun je bij In’to van op aan. Kwaliteit staat voorop in alles wat we doen. Onze kernwaarden ‘betrokken’, ‘met impact’ en ‘ambitieus’ staan bij ons hoog in het vaandel en komen op allerlei manieren terug in onze trainingen. Wij durven de lat hoog te leggen. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze klanten. We hanteren vijf uitgangspunten:

1. De leerder staat centraal

We gaan uit van jouw vragen, leerdoelen, wensen en mogelijkheden en gaan vervolgens in nauwe samenspraak op zoek naar het antwoord dat daar het beste bij past. Dat kan een groepscursus, maatwerktraining, coaching of gericht advies zijn. De vaardigheden en kennis die je nodig hebt om specifieke taken uit te voeren binnen je eigen werk- of studiepraktijk staan centraal. We wisselen diverse werkvormen af, differentiëren waar nodig en werken zoveel mogelijk met authentiek materiaal en eigen casuïstiek. Op die manier zorgen we ervoor dat je optimaal kunt leren en dat je het geleerde ook meteen in de praktijk kunt toepassen.

2. Leren doe je samen

Je leert door te doen, te proberen en af en toe de plank mis te slaan. In’to zorgt voor een veilige omgeving met een fijne sfeer, waarin je je gestimuleerd voelt om actief mee te doen en ruimte krijgt om fouten te maken. Onze trainers dagen je uit, reiken handvatten aan, geven gerichte feedback en begeleiden je. Onze mensen zijn academisch geschoolde en nieuwsgierige professionals die zich grondig verdiepen in jouw werk- of vakgebied en die inzichten in hun training of begeleiding verweven. Ze houden nauwlettend in de gaten of tijdens de training de juiste koers wordt gevaren en stellen waar nodig het programma bij. We stimuleren je niet alleen om te investeren in het toepassen van het geleerde, maar laten je ook gericht op zoek gaan naar informatie. Bij In’to is leren deels individueel en zelfgestuurd, maar zeker ook sociaal, want je leert ook door samen te werken met andere cursisten.

3. Technologie verrijkt het leerproces

Leren doe je niet alleen in de les, maar ook in je eigen privé- en werkomgeving. Dit stimuleren we door te investeren in de doelgerichte toepassing van technologie. We zien inzet van deze technologie als een verrijking van het contactonderwijs. Door toepassing van didactische concepten als blended learning en flipping the classroom, online tools en toegang tot onze digitale leeromgeving, krijg je het beste van twee werelden: een docent die je motiveert en enthousiasmeert en de mogelijkheid om in eigen omgeving en tempo te leren.

Soms wordt de technologie gebruikt als aanvulling op klassikaal onderwijs, waardoor de lessen uitdagender worden. In andere situaties vormt de technologie het uitgangspunt voor de cursus of training. In alle gevallen ligt er aan de training een goed ontwerp ten grondslag, zijn de lessen activerend en gericht op jouw praktijk.

4. Taal, context en (interculturele) communicatie gaan hand in hand

Mondialisering verandert de wereld. Wie effectief wil communiceren op internationaal niveau of in een internationaal gezelschap, zal niet alleen de taal moeten leren, maar ook moeten beschikken over communicatieve souplesse en kennis van interculturele verscheidenheid. Bij onze taaltrainingen bieden we daarom de taal altijd aan in een culturele context met aandacht voor (interculturele) communicatie en culturele verschillen. Taal staat niet op zichzelf, maar vormt een deel van de uitdaging.

5. Hoe meer doeltaal, hoe beter

Daar waar mogelijk, is bij onze taaltrainingen de te leren taal ook de voer- en instructietaal. Op die manier wordt de taal niet alleen geleerd, maar is er ook veel gelegenheid voor ongestuurde verwerving. De hoeveelheid taalcontact en deelname aan interactie beïnvloeden immers in positieve zin de verwerving van een taal.


Waarom In'to?

Donkergroen vinkje hoog tempo met snel resultaat

Donkergroen vinkje integratie van taal, communicatie en cultuur

Donkergroen vinkje wij denken met je mee: altijd een training die perfect bij je past

Vragen?

Hier vind je de antwoorden op onze veelgestelde vragen
Heb je hierna nog steeds een vraag? Neem dan contact op met ons Service Centre:

024-361 21 59

info@into.ru.nl