Zoek in de site...

Medisch Duits

Krijgt jouw zorginstelling of ziekenhuis steeds vaker te maken met Duitse patiënten of werken jullie samen met Duitse ziekenhuizen of zorginstellingen? Met de training Medisch Duits zorg je dat je aansluiting krijgt en houdt met je Duitse patiënten en samenwerkingspartners.

Lees hier waarom de St. Maartenskliniek een training Medisch Duits voor hun personeel organiseerden en wat zij ervan vonden >>

Voor wie?

De training is bedoeld voor alle medewerkers die in hun functie contact hebben met Duitse patiënten of samenwerkingspartners. De training is zowel in groepsverband als individueel te volgen.

Medisch Duits

Hoe ziet de training eruit?

Onderwerpen

De training Medisch Duits bestaat uit 9 verschillende modules. We besteden onder meer aandacht aan:

  • de anamnese;
  • patiëntgesprekken;
  • de uitleg van ziektes;
  • slechtnieuwsgesprekken;
  • telefoneren;
  • gesprekken met collega’s;
  • het schrijven van brieven;
  • de ziekenhuisstructuur in Duitsland;
  • Interculturele verschillen zoals omgangsvormen en communicatiestijlen van Duitsers.

Opzet en vorm

Als organisatie of deelnemer kun je ervoor kiezen om alle 9 modules te volgen maar het is ook mogelijk om modules te selecteren die voor jou of jullie het meest relevant zijn.

Indien er meerdere medewerkers deelnemen zullen er groepen ingedeeld worden op basis van functie en de mate van beheersing van het Duits.

Deelnemers dienen ongeveer 1 uur per module aan zelfstudie besteden.

De training is met name praktijkgericht. Deelnemers kunnen voorbeelden aandragen uit de praktijk.

Locatie

De training kan incompany of op onze locatie in Nijmegen gegeven worden.

PE-punten

Deelnemers kunnen 3 PE-punten per module (max. 27 punten voor de complete training) aanvragen bij KNMG/GAIA. Na de cursus ontvangen deelnemers een certificaat van Radboud in'to Languages waarmee ze de PE-punten kunnen registreren.

Offerte aanvragen

Ben je geïnteresseerd in de training Medisch Duits voor je medewerkers of jezelf? Dan gaan we graag met je in gesprek om je wensen en behoeften met betrekking tot de training te bespreken. Na dit gesprek stellen we een offerte op met daarin een voorstel voor de inhoud van de training en een kostenoverzicht.

Laat hieronder je contactgegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om een intakegesprek in te plannen.


Meer Informatie?

Judith Arns, projectleider Duits-Nederlandse betrekkingen bij Radboud in’to Languages, helpt je graag verder. Je kunt haar bereiken via:

T: 06-11422021
E: j.arns@let.ru.nl

Martijn - Duits voor zorgprofessionals

"Deze training is een aanrader"

"De inhoud van Duits voor zorgprofessionals is nauwkeurig afgestemd op de wensen van de cursist. Ook tijdens de training is er voldoende ruimte voor eigen inbreng. Trainer Kasper Maes is zeer professioneel in de manier van doceren. Deze training is een aanrader voor iedereen die zijn Duits wil verbeteren."

Martijn Maessen, Onderzoeker afdeling Fysiologie (Radboudumc)