Zoek in de site...

Meestgestelde vragen over cursussen Engels

Hieronder vind je de meestgestelde vragen over cursussen Engels.

Welke cursus Engels past bij mij?

Aan de hand van je huidige niveau Engels, kunnen we bepalen welke cursus voor jou het meest geschikt is.
Voordat je je inschrijft voor een cursus heb je daarom een OOPT-score nodig. Afhankelijk van je OOPT-score kun je je inschrijven voor één van de volgende cursussen.

OOPT score        Welke cursus Engels past daarbij?
40-60               --> Cursus Engels voor halfgevorderden (B1)
60-80               --> Cursus Engels voor gevorderden (B2)
80-100             --> Cursus Engels voor vergevorderden (C1) of Cursus zakelijk Engels (C1) 
100+                --> Cursus Engels op native speaker niveau (C2)

Hier lees je meer over de OOPT en kan je je inschrijven voor een OOPT test.

Ik heb het Engels nodig voor mijn studie. Welk niveau kan ik het beste volgen?

Voor de meeste Engelstalige Bachelorstudies is B2-niveau nodig, en voor Masters C1. Ga dit na bij de instapeisen van de studie.

Kan ik doorstromen naar een hoger niveau na het afronden van een cursus?

Ja, als je een cursus bij ons succesvol hebt afgerond krijg je een certificaat van Radboud in’to Languages met je niveau. Met dit certificaat kun je binnen een jaar doorstromen naar het volgende niveau zonder opnieuw de OOPT te hoeven maken.

Hoeveel tijd ben ik naast de lessen kwijt aan de cursus?

Om beter te worden in Engels is het belangrijk dat je voldoende tijd investeert. Gemiddeld is 3-4 uur zelfstudie per week nodig. Heb je meer of juist minder tijd? Onze lesmethode is te personaliseren met extra online oefeningen, zodat de cursus precies aansluit bij jouw leerritme.

Wat is een Cambridge-examen?

Na afloop van je cursus Engels kun je je bij een van de vele British Council examencentra in Nederland inschrijven voor een van de Cambridge Exams. Als je slaagt ontvang je een Cambridge Certificate. Met dit certificaat bewijs je hoe goed je Engels is. De meeste organisaties en werkgevers vinden namelijk dat je moet kunnen aantonen dat je de Engelse taal écht beheerst.

Is het Cambridge-examen inbegrepen bij de cursus?

De examenkosten zijn niet inbegrepen bij de cursusprijs. Je kunt je via The British Council inschrijven voor een examen.

Kan ik ook een cursus volgen als ik niet aan het Cambridge-examen wil meedoen?

Dat kan zeker! Het ontwikkelen van jouw taalvaardigheid staat centraal in de cursus. Alleen voor degenen die het examen willen doen komt de examentraining aan bod, met name tijdens de zelfstudie.

Wat is een Cambridge-certificaat?

Een Cambridge-certificaat is een bewijs waarmee je aantoont wat jouw niveau Engels is. Het certificaat wordt uitgegeven door The British Council. Je wordt beoordeeld op vier vaardigheden: Reading & Use of English, writing, listening and speaking. Er zijn diverse niveaus. Een Cambridge certificaat is in bijna alle landen ter wereld erkend. De certificaten blijven je hele leven geldig!

Wist je dat In'to Languages een een officieel erkend Cambridge Exam Preparation Centre is?

Cambridge English Exam Preparation Centre