Zoek in de site...

Intensieve taaltraining Nederlands

Verbeter je Nederlands in vijf dagen

Je kunt deze training bij ons op locatie volgen óf op afstand via de Virtual Classroom. In overleg met een van onze experts bepaal je wat het beste bij je past.

Door jezelf helemaal onder te dompelen in een taal kun je in een betrekkelijk korte periode veel vooruitgang boeken. Dat is het doel van het vijfdaagse onderdompelingsprogramma bij Radboud in’to Languages. Het gros van onze deelnemers is inderdaad een heel CEFR-niveau omhoog gegaan aan het eind van de week.

Intensieve taaltraining Nederlands

Ons programma is voor iedereen geschikt, van echte beginners tot ervaren sprekers. De cursus is ontworpen om je van het begin tot het eind van de dag constant te laten praten over, luisteren naar en denken over de Nederlandse taal. Dit zorgt ervoor dat je je aan het eind van de week op je gemak voelt en dat je het vertrouwen hebt om te communiceren en werken in een hoofdzakelijk Nederlandstalige omgeving.

Het dagelijkse programma combineert formeel onderwijs in essentiële vaardigheden, zoals jij deze in overleg met onze manager van het intensieve programma hebt vastgesteld, met mogelijkheden om contact te hebben met (near-)native speakers in een informelere setting (zoals tijdens een lunch of een algemene bespreking).

Onze intensieve programma’s vinden plaats op de campus van de Radboud Universiteit. Hier kun je je helemaal onderdompelen in je doeltaal tijdens de interactie met verschillende docenten en ondersteunend personeel in het Nederlands.

"Doordat ik Nederlands spreek is het zoveel makkelijker om nieuwe mensen te ontmoeten".
Lees hier het verhaal van Marie-Sophie Simon. Zij volgde eerder een intensief progamma Nederlands.

Intensief programma Nederlands - Francisco Arjona - juni 2022

Het trainingsprogramma

Je programma zal worden afgestemd op je wensen aan de hand van een gedetailleerde behoeftenanalyse die je in overleg met de hoofddocent maakt. Elke dag zal bestaan uit een combinatie van lesuren, tijd voor zelfstudie, reflectie en het eigen maken van de taal en mogelijkheden om te oefenen tijdens informelere sociale conversaties.

Je training zal daarnaast worden ondersteund via het gebruik van ons learning management system. In dit systeem kun je je vorderingen bijhouden, het lesmateriaal van de trainers raadplegen en de taal oefenen. Het online materiaal is tot een jaar na afronding van de cursus te raadplegen. Aan het einde van dat jaar (in het geval je je Nederlands verder wilt verbeteren) zullen we bestaande studenten van het intensieve programma een speciaal tarief aanbieden.

In een groep of individueel

Je kunt er voor kiezen om het programma zelfstandig te volgen, contact te hebben met andere studenten dan wel deel te nemen aan een kleine groep. Dit kan bijvoorbeeld een groep zijn die bestaat uit vrienden of collega’s. We bieden kortingen aan groepen en het is natuurlijk leuker om samen met anderen te leren.

Certificaat

Aan het eind van het programma ontvang je een Radboud in’to Languages-certificaat en een eindrapport met daarin je persoonlijke vorderingen en vervolgadvies.

Tarieven

Online face-to-face-training training via de Virtual Classroom € 4.000,-
Face-to-face-training op locatie, inclusief materiaal en lunch € 4.675,-
Medewerkers RU en Radboudumc Kosteloos 
mits zij aan de voorwaarden voldoen (taalbeleidkortingsregeling).

Alternatief programma op maat

Vind je een programma van vijf aaneengesloten dagen te intensief of past dit niet in je agenda? We stellen graag een alternatief programma samen, waarmee je vergelijkbare resultaten boekt.