Intensieve zomercursus NT2 voor Duitse (aspirant-) studenten, promovendi en docenten

Deutsche VersionDeutsche Version

Wat:

Intensieve zomercursus NT2 voor Duitstalige (aspirant-) studenten en Duitstalige PhD's en medewerkers van Nederlandse universiteiten

Niveau:

van 0 naar B2

Duur:

5 weken dagelijks, 4 uur les per dag
Maandag t/m vrijdag van 09.00 - 14.00 uur

Data 2022:

Cursus: maandag 26 juni 2023 t/m donderdag 27 juli (m.u.v. 21 juli 2023)

Examens: 21 juli en 1 augustus

Herkansing: woensdag 9 augustus

Examen:

RU-Nt2-Toets niveau B2
Let op: je mag enkel deelnemen aan het examen, als je minimaal 80% aanwezig bent geweest.

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor Duitstalige aspirant-studenten, studenten, PhD-kandidaten en medewerkers die:
- Duits als moedertaal hebben, en:
- aan een Nederlandse universiteit (gaan) studeren of (gaan) werken

Universiteit

Situatie

Kosten voor cursist

Radboud Universiteit en Radboudumc

aspirant-student voor een Nederlandse bachelor

€ 995,- € > 0,-               *1

overige studenten

€ 497,50                       *2

medewerkers

€ 0,-                              *3

Andere universiteiten

(aspirant-)studenten, medewerkers

€ 2.500,-

*1: Je betaalt eerst 100% zelf (€ 995,-). Behaal je je 1e bachelorjaar (BSA)? Dan heb je recht op 100% restitutie.

*2: Je hebt recht op 50% korting als je in Studielink ingeschreven staat voor een Bachelor- of Masteropleiding aan de RU.
• Sta je al ingeschreven voor een opleiding aan de RU? Dan krijg je direct 50% korting bij aanmelding voor de taalcursus. Je moet bij je aanmelding voor de taalcursus dan aan Radboud in’to Languages een bewijs van inschrijving in StudieLink overleggen. De cursus kost dan € 497,50.
• Sta je nog niet ingeschreven voor een opleiding, of heb je alleen een voorinschrijving? Dan betaal je de taalcursus eerst 100% zelf (€ 995,-). Zodra je bent ingeschreven in Studielink, stuur je je bewijs van inschrijving naar Radboud in’to Languages: info@into.ru.nl o.v.v. Korting Intensieve Taalcursus Duitsers; dan krijg je 50% restitutie.

*3: Ben je medewerker van de Radboud Universiteit of het Radboudumc, dan is deze cursus gratis, mits je voldoet aan de 80% aanwezigheidseis. Bekijk hier onze volledige algemene voorwaarden.
Je krijgt de korting direct als je je met je u- of z-nummer aanmeldt voor de taalcursus. Kosteloos betekent dat de kosten gedragen worden door het cvb en de faculteit/afdeling waar de medewerker werkzaam is.

Lesmateriaal

Aan te schaffen door cursisten zelf (kosten voor cursisten):

• Contact! nieuw - deel 1 (0-A1) cursist bundel
  • Contact! nieuw - deel 2 (A1–A2): cursist bundel
  • Een goed woordenboek (NL-DE en DE-NL)
    Let op: Bij het examen is alleen dit woordenboek toegestaan: Van Dale woordenboek Nederlands als tweede taal (isbn 9789460775680)

Overig lesmateriaal
De tekstboeken en licenties zijn het lesmateriaal voor de eerste twee weken. Daarna gebruiken we (digitale) hand-outs (Lesmateriaal A2-B2 en oefenexamens B2). Die hand-outs ontvang je tijdens de cursus. De kosten voor de hand-outs zijn inbegrepen in de cursusprijs.

Lesmateriaal bestellen

Woon je in Nederland?
Dan kun je de tekstboeken en licenties als pakket bestellen bij uitgeverij Intertaal:
- Contact! nieuw 1 Cursist (bundel) — Intertaal (isbn 9789463926782)
- Contact! nieuw 2 Cursist (bundel) — Intertaal (isbn 9789463926881)

Woon je in Duitsland?

Optie 1.
Je kunt de tekstboeken en licenties als pakket bestellen bij Intertaal (zie hierboven). Het kan wel zijn dat de levertijd langer is en dat de verzendkosten hoger zijn dan wanneer je in Nederland woont.

Optie 2:
De tekstboeken kun je ook in Duitsland bestellen, bij Klett Sprachen:
- Tekstboek Contact! nieuw 1 (isbn 978-3-12-528751-8)
- Tekstboek Contact! nieuw 2 (isbn 978-3-12-528753-2)
De cursistlicenties voor de werkboeken moet je dan nog steeds bij Intertaal bestellen.
- Cursistlicentie Contact! nieuw 1 (isbn 9789054510109)
- Cursistlicentie Contact! nieuw 2 (isbn 9789054510208)

Examen

Het examen na de cursus is de RU-Nt2-toets. Dit examen wordt door de Radboud Universiteit erkend als officiële vervanger van het Staatsexamen programma II. Studeer je aan een andere universiteit? Vraag dan zelf na bij je universiteit of de RU-toets daar ook erkend wordt.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de cursus en alvast een video bekijken? Check dan dit filmpje op kijk op Studieren in Nimwegen

Vragen?

Hier vind je de antwoorden op onze veelgestelde vragen