Nederlands: Halfgevorderden A2-B1 (avondcursus)

Dutch evening course A2-B1English version

Met de Avondcursus Nederlands: Halfgevorderden A2-B1 leer je de basis van de Nederlandse taal. De cursus is het derde deel van een reeks cursussen die binnen één tot anderhalf jaar opleidt tot Staatsexamen NT2, programma II.

Hoogopgeleide anderstaligen die in korte tijd het Nederlands willen leren.

Voorwaarden om deel te nemen:

• je hebt ten minste de middelbare school in het land van herkomst afgerond
  • je beheerst een westerse taal

Eindniveau

De cursus leidt op van niveau A2 naar niveau B1 (CEFR).

Cursus Nederlands voor halfgevorderden

Wat levert het je op?

Het hoofddoel is het kunnen communiceren in het Nederlands. Daarbij komen alle vaardigheden aan bod: spreken, luisteren, lezen en schrijven. Daarbinnen wordt aandacht besteed aan grammatica, woordenschat en uitspraak. De vaardigheden lezen en schrijven worden grotendeels voorbereid in zelfstudietijd.

Je ontvangt een certificaat als je 80% van de lessen aanwezig bent geweest en het online assessment hebt behaald. Het resultaat van het online assessment staat op het certificaat.

Na deze cursus kun je deelnemen aan de cursus Nederlands: Gevorderden B1-B2.

Data en tijden

Je hebt de keuze om deze cursus te volgen op onze locatie in Nijmegen (groep A) of om de cursus online te volgen (groep B).

Data cursus 27 september 2022 - 19 januari 2023
Lesdagen groep A en B Dinsdag en donderdag
Lestijden groep A en B 17.30 - 19.15 uur
Aantal bijeenkomsten 28 (2 per week)
Zelfstudie 6 tot 8 uur per week
Locatie groep A en B
(VOLGEBOEKT)

De cursus voor groep A vindt plaats op onze locatie in Nijmegen
Maximaal 18 deelnemers

De cursus voor groep B vindt volledig online plaats in de Virtual Classroom.
Maximaal 15 deelnemers

Taal in de les Nederlands
Toetsdata

De assessments vinden in de laatste twee lessen plaats.

Let op: je mag enkel deelnemen aan het  assessment, als je minimaal 80% aanwezig bent geweest.

Cursusprijs

Al onze cursussen en trainingen zijn vrijgesteld van btw.

Regulier tarief

Studenten RU
(50% korting)

€ 514,50

Medewerkers RU en Radboudumc

Kosteloos
mits zij aan de voorwaarden voldoen (taalbeleidkortingsregeling).

Medewerkers RU en Radboudumc & alumni

€ 926,10
altijd 10% korting

Cursusmateriaal

• Contact! Nieuw deel 3.
    ISBN tekstboek: 9789463920841
    ISBN werkboek: 9789463920858

• Te verkrijgen bij boekhandel Roelants
  • Cursusmateriaal is niet bij de kosten inbegrepen.

Voor Inburgeraars: Afstandsonderwijs inburgering tijdens de coronamaatregelen

Het ministerie van SZW vindt het belangrijk dat inburgeraars tijdens de coronacrisis door kunnen gaan met leren.
Veel scholen geven nu online lessen, in plaats van lessen in de klas.
Dat mag van het ministerie, als de school zich aan de regels houdt.
Ook DUO betaalt de online lessen, als de school zich aan de regels houdt.
Dit zijn de regels van het ministerie. Op de website van DUO kan je deze regels lezen.
Ook Radboud in’to Languages houdt zich met de online cursussen Nederlands die we geven aan die regels.
Je hoeft dus niet bang te zijn dat DUO de lessen niet betaalt.
Houd er wel rekening mee dat uren van online lessen niet meetellen voor een urenverklaring.
Heb je nog vragen over de online lessen of over de DUO-lening, neem dan contact met ons op.

Intake-assessment en inschrijven

Je kunt je pas inschrijven voor deze cursus nadat je een intake-assessment hebt gehad.

Het intake-assessment bestaat uit vier opeenvolgende stappen:

1 een online intaketoets (5 tot 10 minuten) om een eerste indicatie van je taalniveau te krijgen en de rest van het intake-assessment effectiever te laten verlopen. Doe de online intaketoets hier.

2 een gesprek waarin je leerwensen worden geïnventariseerd en gekeken wordt welke cursus het beste bij je past.

3 een beoordeling van je leerbaarheid, taalleerervaring en kennis van het Nederlands om je startniveau in kaart te brengen. Eventueel is daarvoor aanvullende toetsing nodig.

4 een gesprek waarin het advies van de assessor wordt toegelicht en je meer informatie over de inhoud en werkwijze van de cursus krijgt.

Onderdeel 1, de online intaketoets, doe je wanneer je de afspraak voor je intake-assessment inplant, voor onderdeel 2 tot en met 4. In principe vinden onderdeel 2 tot en met 4 van het intake-assessment op dezelfde dag plaats. De benodigde tijd voor het intake-assessment verschilt per persoon en varieert van 20 minuten (absolute beginner zonder voorkennis van het Nederlands) tot maximaal 2 uur (gevorderde cursist die enkel zelfstudie heeft gedaan).

Niveaubepaling neemt het grootste deel van de tijd in beslag. We adviseren je eerder behaalde certificaten of eerder gebruikt lesmateriaal mee te nemen naar het intake-assessment zodat de niveaubepaling zo efficiënt mogelijk kan verlopen.

Intake-assessments vinden via een telefoongesprek plaats.

Zorg dat u een Nederlands telefoonnummer invult.

Hebt u geen Nederlands telefoonnummer? Dan kunt u na het inplannen van de intake-assessment uw Skypegegevens mailen naar info@into.ru.nl

Waarom deze training bij In'to?

Donkergroen vinkje hoog tempo met snel resultaat

Donkergroen vinkje integratie van taal, communicatie en cultuur

Donkergroen vinkje  praktische trainingen gestoeld op wetenschappelijke kennis

Deze cursus is ook beschikbaar als (online) maatwerktraining.