Nederlands: Halfgevorderden A2-B1 (dagcursus)

Dutch day course A2-B1English version

In de dagcursus Nederlands: Halfgevorderden A2-B1 leer je de basis van de Nederlandse taal. De cursus is het derde deel van een reeks cursussen die binnen één tot anderhalf jaar opleidt tot Staatsexamen NT2, programma II.

Hoogopgeleide anderstaligen die in korte tijd het Nederlands willen leren.

Voorwaarden om deel te nemen:

• je hebt ten minste de middelbare school in het land van herkomst afgerond
  • je beheerst een westerse taal

Eindniveau

De cursus leidt op van niveau A2 naar B1 (CEFR).

Nederlands voor halfgevorderden

Wat levert het je op?

Je leert communiceren in het Nederlands. Daarbij komen alle vaardigheden aan bod: spreken, luisteren, lezen en schrijven. We besteden aandacht aan grammatica, woordenschat en uitspraak. Lezen en schrijven doe je grotendeels
in zelfstudietijd. Ook besteedt de docent aandacht aan Nederlandse gewoonten en gebruiken.

Je ontvangt een certificaat als je 80% van de lessen aanwezig bent geweest en het online assessment hebt behaald. Het resultaat van het online assessment staat op het certificaat.

Na deze cursus kun je deelnemen aan de cursus Nederlands: gevorderden B1-B2.

Data en tijden

Najaar 12 september  t/m 18 november
Aantal bijeenkomsten 36 (4 per week)
Lesdagen Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag
Lestijden 10.45 - 12.45 uur
Zelfstudie 10 tot 12 uur per week
Deelnemers max. 18

Deze cursus vindt plaats op de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen

Toetsdata

Cursus die start in april: week 27
Cursus die start in september: week 48

Let op: je mag enkel deelnemen aan het online assessment, als je minimaal 80% aanwezig bent geweest.

Cursusprijs

Al onze cursussen en trainingen zijn vrijgesteld van btw.

Regulier tarief

Studenten RU
(50% korting)

Medewerkers RU en Radboudumc

Kosteloos
mits zij aan de voorwaarden voldoen (taalbeleidkortingsregeling).

Medewerkers RU en Radboudumc & alumni

€ 1.231,20
altijd 10% korting

Cursusmateriaal

• Contact! Nieuw deel 3.
    ISBN tekstboek: 9789463920841
    ISBN werkboek: 9789463920858
  • Te verkrijgen bij boekhandel Roelants
  • Cursusmateriaal is niet bij de kosten inbegrepen.

Heb je een DUO-lening voor inburgering?

Dan kunnen de boeken betaald worden vanuit deze lening. Hoe dit precies in zijn werk gaat lees je in de bevestiging.

Intake-assessment en inschrijven

Je kunt je pas inschrijven voor deze cursus nadat je een intake-assessment hebt gehad.

Het intake-assessment bestaat uit vier opeenvolgende stappen:

1 een online intaketoets (5 tot 10 minuten) om een eerste indicatie van je taalniveau te krijgen en de rest van het intake-assessment effectiever te laten verlopen. Doe de online intaketoets hier.

2 een gesprek waarin je leerwensen worden geïnventariseerd en gekeken wordt welke cursus het beste bij je past.

3 een beoordeling van je leerbaarheid, taalleerervaring en kennis van het Nederlands om je startniveau in kaart te brengen. Eventueel is daarvoor aanvullende toetsing nodig.

4 een gesprek waarin het advies van de assessor wordt toegelicht en je meer informatie over de inhoud en werkwijze van de cursus krijgt.

Onderdeel 1, de online intaketoets, doe je wanneer je de afspraak voor je intake-assessment inplant, voor onderdeel 2 tot en met 4. In principe vinden onderdeel 2 tot en met 4 van het intake-assessment op dezelfde dag plaats. De benodigde tijd voor het intake-assessment verschilt per persoon en varieert van 20 minuten (absolute beginner zonder voorkennis van het Nederlands) tot maximaal 2 uur (gevorderde cursist die enkel zelfstudie heeft gedaan).

Niveaubepaling neemt het grootste deel van de tijd in beslag. We adviseren je eerder behaalde certificaten of eerder gebruikt lesmateriaal mee te nemen naar het intake-assessment zodat de niveaubepaling zo efficiënt mogelijk kan verlopen.

Intake-assessments vinden via een telefoongesprek plaats.

Zorg dat u een Nederlands telefoonnummer invult.

Hebt u geen Nederlands telefoonnummer? Dan kunt u na het inplannen van de intake-assessment uw Skypegegevens mailen naar info@into.ru.nl

Waarom deze training bij In'to?

Donkergroen vinkje hoog tempo met snel resultaat

Donkergroen vinkje integratie van taal, communicatie en cultuur

Donkergroen vinkje  praktische trainingen gestoeld op wetenschappelijke kennis

Deze cursus is ook beschikbaar als (online) maatwerktraining.